Damnare – Lauren Kate


Titlu: Damnare
Seria: Damnare/ Fallen
Volumul: 1
Autor:  Lauren Kate
Editura: Litera

COMANDA CARTE

Când mă  gândesc la îngeri, mă gândesc la puritate, la frumuseţe fără de păcat, la dragostea şi sentimentul de împăcare cu sufletul, pe care mi-ar putea-o conferii doar privindu-l în splendoarea  şi măreţia sa.

“Damnare” este o carte care te atrage încă din momentul când citeşti scurta prezentare de pe spatele ei.  Te face sa te gandeşti la lumea splendidă a fantasticului în care te va duce şi la ce vei întâlni acolo.

Titlul ei, este unul reprezentativ, sporindu-ţi interesul pentru carte, “Damnare” în latină însemnînd a blestema, a condamna la chinurile infernului.

Scurta recenzie/ opinie care însoţeşte carteatrezeşte interesul încă de la primele rânduri  şi dezvăluie în acelaşi timp o parte din misterul care o înconjoară. Facem cunoştinţa cu Lucinda, personajul principal, care ajunge într-o şcoală de corecţie . Întâmplarea nu pare sa fie neobişnuită  şi pare că lumea gri a şcolii nu poate aduce nimic palpitant. Aparenţele însă, de multe ori înşeală, iar acolo unde te aştepţi mai puţin, răsare misterul, momentele palpitante  şi bineînţeles  dragostea.


Cum viaţa te duce în cele mai ciudate locuri, şcoala Sword&Cross, a cărei imagine ponosită este reprezentată de cimitirul din curte, biserica dărăpănatătransformată în sală de sport şi mirosul de mucegai de pe coridoare, o duc pe Luce într-o lume cu totul străină. Printre aceşti oameni, ea întâlneşte şi prieteni dar şi persoane care o umilesc şi o fac să sufere. Dar într-un astfel de loc, lacrimile nu îşi au locul, trebuie sa fii putenic şi să nu laşi nimic să te doboare.

Printre cei pe care reuşeşte să îi cunoască, se afla si Daniel, a cărui alură misterioasă pune stăpânire pe inima Lucindeidând naştere acelei scântei care te face să vrei să citeşti mai mult.

Dar pe lângă Daniel, apare şi Cam, un tânăr fermecător, frumos şi cu siguranţă atras de Luceîncercândusi din prima şansa cu ea, cucerind-o, în timp ce Daniel o respinge şi îi  frânge inima de fiecaredată când se întâlnesc

Iubirea sinceră şi fără echivoc, sentimente inocente şi misterul explorării se aprind în sufletul Lucindei, aceasta fiind în mod inexplicabil atrasă de Daniel.

Ajungem să descoperim că această poveste  nu este una clasică, ci una plină de mister, cum este sugerat şi de titlu, un anume blestem.

Dezvăluirea misterului lui Daniel răspunde parcă nevoii cititorului de fantastic, de trecerea dincolo de barierele realităţii,adevărul fiind însă unul tulburător. El este un înger căzut, iar iubirea dintre el şi Luce este una blestemată, veche de secole, dar fără să se împlinească cuadevărat, pentru că de fiecare dată când se întâlnesc povestea de iubire setermină tragic.

Dar dacă el este un înger  căzut, atunci ce se ascunde în spatele farmecului care te copleşeşte a lui Cam?
Cartea  pare să promita mult, povestea fiind condimentată  îndeajuns de suspans, noutate, iubire şi mister. O carte care merită citită, în care  nu se petrec prea multe dar care pare sa cuprindă totul.

Reclame

31 de răspunsuri la „Damnare – Lauren Kate

  1. Seria Fallen este uiitoare. Am citit cele 2 carticare au aparut in Romania si am fost foarte satisfacuta. Desi toata lumea este foarte entuziasmata acuma de cartile cu vampiri, eu zic ca aceasta serie este mult mai buna . Deabea astept sa citesc partea a treia.

  2. Am citit si eu despre partea a treia pe site-ul autoarei. Deabea astept sa apara. Defapt, inca nu am nici partea a doua, dar sper sa o cumpar cat de curand.

  3. O carte care m-a cucerit de la coperta si la fel ca si pe tine, randurile acelea m-au fascinant, poveste este una palpitanta si blestemul acela te intriga sa afli daca se poate dezlega.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s