Grădina uitată – Kate Morton


Titlu: Gradina uitata
Autor: Kate Morton
Editura: HUMANITAS
Colectia: Raftul Denisei
Disponibilă laLibris

COMANDA CARTE

 

 

Un trecut înfiorător , o fetiţă găsită, o carte veche cu basme , o grădină secretă, o familie aristocrată și un mister. „Gradina uitată” este o carte captivantă, plină de emoţii și suspans, care are ca subiect principal desluşirea unor secrete îngropate în trecut cu orice preț.

În 2005, Nell moare, lăsându-i nepoatei ei, Cassandra, moștenire, o casa în Anglia, despre a cărei existenţă, aceasta nu a ştiut niciodată. Dar după  înmormântare, Cass primește o informație valoroasă. Bunica ei a fost găsită când era mică pe un vas de către căpitan, fiind crescută de familia acestuia și iubită ca pe propriul copil. Ea a fost lăsată pe vas de o femeie, cunoscută drept Autoarea, spunându-i să stea ascunsă și să nu îşi dezvăluie numele nimănui. Dar aceasta dispare și nu se mai întoarce niciodată după fetiţă.

La aniversarea ei de 21 de ani, lui Nell îi este dezvăluit acest secret și în timp ce ea simte că duce o viață năpădită de regrete,  împotmolită în neadevăruri și nesiguranță, totul în jurul ei se destramă, îndepărtându-se de familia care a ocrotit-o și a iubit-o.

Singurul lucru care o leagă de adevărata sa identitate este un geamantan micuț, care se afla în posesia ei când a fost găsită pe vas, acest geamantan fiind ancora ce o lega de trecutul ei, singurul lucru pe care ea îl considera real, în el aflânduse un volum vechi de basme. Înarmată cu acestă carte și cu notițele lui Nell despre cercetările ei făcute în 1975, Cass  pleacă în Anglia să descopere rădăcinile bunicii ei, și motivul abandonării acesteia pe un vas la vârsta de 4 ani.

Intrând în lumea necunoscută a lui Ness, nepoata ei accepta o provocare ale cărei reguli nu sunt cunoscute.

Ajunsă în Anglia, aceasta găseşte o grădină ascunsă, pe care doar cei ce ştiau drumul prin labirintul aflat în curtea conacului în care Nell s-a născut, puteau ajunge la ea. Acesta este un loc magic unde soarele pare diferit, sunetele pasărilor mai frumoase, unde frunzele murmură în adierea vântului, unde miresmele florilor sunt mai puternice și aerul mai pur.

Grădină uitată este un loc simbolic, reprezentând rădăcinile din care a înflorit Nell,pentru că acest loc bine ascuns, împrejmuit de ziduri imense, care lasă impresia că dincolo de ele, este o lume, aflată  înafara timpului,este o amprentă a familiei ei și de asemenea este și locul în care toate basmele din  cartea lui Nell au luat naștere.

Cu cât Cassse apropie mai mult de adevăr, cu atât ițele se încâlcesc mai tare. Oricâte secrete ar ieși la iveală , mereu aprare  câte o întrebare care nu își găsește răspunsul, unele mistere devenind piese importante în completarea puzzel-ului, în timp ce altele sunt de-a dreptul șocante.

Deși „Gradina uitată” este în mod clar o carte lungă, aceasta se citește foarte repede. Povestea este atât de captivanta  încât cititorul uită lungimea romanului, pe masura ce devine absorbit de ceea ce se întâmpla. Kate Morton  reușește să păstreze alertă atenția cititorului prin împărțirea capitolelor pe mai multe perioade de timp. O astfel de structura de obicei poate creea o ușoară confuzie,dar în cazul acestui roman capitolele sunt foarte bine structurate iar autoarea reușește să îmbine trecutul cu prezentul fără să te încurce. Conturarea acțiunii, a misterelor, și a fiecărui personaj, face această carte o lectură fascinantă.

Reclame

15 răspunsuri la „Grădina uitată – Kate Morton

  1. Cand am vazut prima oara coperta acestei carti m-am indragostit de ea, are ceva foarte special, verdele acela putin mai sters, iar chipul fetei atat de inocent m-au fermecat. Mi se pare una dintre cele mai reusite coperti. Atmosfera gradini care pare usor diferita, m-a captivat facand sa imi doresc ca si pentru putin timp sa ajung acolo.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s