Pasiune – Lauren Kate


Titlu: Pasiune
Seria: Damnare/ Fallen
Volumul: 3
Autor:  Lauren Kate
Editura: Litera

COMANDA CARTE

Finalul celui de-al doilea volum m-a lăsat cu cea mai mare curiozitate, în legătură cu viitorul şirului acţiunii și trecutul poveştii de dragoste  pe care Luce  și Daniel o împărtășesc  de 600 de ani,  ce a început odată cu căderea îngerilor, moment în care Daniel nu a ales nici binele nici răul ci a ales iubirea pură, al doilea cel mai important lucru, după viaţa, prin care Dumnezeu l-a lăsat pe pământ.

După cum știm, din finalul volumului doi, Luce nu este împăcată cu ea însăși, cu  faptul că ea nu își cunoaște vietile anterioare. Nu înțelege de ce Daniel a ales-o tocmai pe ea,  de ce o iubește în fiecare viaţă și de ce sunt blestemați. Nesiguranța dragostei ei, o determină ,ca după lupta cu Proscrișii (îngeri căzuți care au fost respinși și de Rai și de Iad ), care  s-a încheiat cu bine, să își înfrunte problemele  și să plece într-o călătorie în timp pentru a afla ce anume a condamnat relația ei cu Daniel.

Călătoria ei, este una foarte plină de pericole, incluzând posibilitatea de a nu se mai întoarce niciodată. Pentru cineva care știe foarte puține despre folosirea Mesagerilor –umbre care se pot manipula și folosi drept portale pentru a ajunge în trecut –Luce se arunca într-unul fără să se gândească unde o va duce sau cum va reuși să se descurce.  Ea trebuie să învețe din mers dacă vrea să își pună ordine în viaţă , să își afle trecutul și să descopere,  de ce anume e necesar să scape de blestemul ce i-a urmarit sute de ani.

Dar, Luce nu este singura care s-a aruncat in trecut. Urmarind-o cu disperare, de-a lungul secolelor, Daniel, o caută pentru a o preveni în legatură cu rescrierea istorieilor în cazul unei acțiuni greșite.  În urma lor se află de asemenea Cam și cei doi nefilimi Miles  și Shelby.

Cu cat Luce se afundă mai adânc în trecut cu atât riscul de a distruge totul dintre ea și Daniel este mai mare.

Paginile fac din cititor un prizonier în mreaja descrierilor  fiecărei vieți din trecut. Privești prin ochii Lucindei  emoțiile fiecărei noi descoperiri , a unei noi piese din puzzle-ul  vieții ei.

Gloria lui Daniel, adevărata imagine a unui înger, pe care nici un om nu este îndeajuns de puternic să o vadă, viața de care Daniel o salvează de la suferință, încercarea lui de a se sinucide în Tibet, durerile pe care și le provoacă fiind doar o parte din agonia lui, momentul când doarme la mormântul ei în Prussia, imaginea ei de fată răsfățată și imatură în Helston  sunt doar unele din lucrurile pe care Luce le întâlnește. Ea realizează, la cat de multe lucruri a renunțat Daniel în Rai doar pentru ea.

Indiferen tde cat de mult se schimbă personalitatea lui Luce în fiecare viaţa, Daniel o iubeşte  necondiționat și încearcă să o cucerească de fiecare data.

Povestea conturează și celelalte personaje odată cu călătoria prin timp a lui Luce, dezvăluindu-ne motivul pentru care Cam trece de la statutul de înger la cel de demon.

Aflăm în sfârșit de ce dragostea lor este blestemată și ce a însemnat acest blestem pentru ei, de-a lungul anilor.
Descrierea în carte, este atât de vie  încât aveți posibilitatea să simțiți fiecare emoție, fiecare miros, să auziți fiecare sunet, să simți fiecare bătaie a inimii personajelor  când emoțiile sunt trăite intens. E ca și cum fiecare simț iți este intensificat.   Acum ești într-un loc rece, în care războaiele își au locul, iar în următorul minut ești pe o plaja unde scenele romantic se desfășoară sub razele soarelui.

Pe când lucrurile încep să se clarifice iar Luce  capătă încredere, descoperind semnificațiile dragostei ei pentru Daniel, pe când te gândești ca povestea se apropie de final, iar ea se va întoare în prezent, la prietenii ei, la familia ei și în special la Daniel, când aștepți cu nerăbdare reîntâlnirea celor doi, punctul culminant transpune povestea în centrul unei noi probleme, Lucifer dorind să se întoarcă în timp, în momentul căderii îngerilor și să îi  prindă pe toți, ștergând tot viitorul și punând stăpânire pe lume.

În momentele cruciale, oare va reuşi Luce să ia deciziile corecte? Oare dragostea lor se va împlini ? Blestemul se va rupe? 

Este o carte încântătoare, care m-a captivat întru totul.

 

Ea va filansată în data de 26 Noiembrie , ora 17:00 la Gaudeamus.

Eu nu am avut răbdare până la lansare și am citit-o în engleza, dar cu siguranța mi-o voi cumpăra și în română.Reclame

14 răspunsuri la „Pasiune – Lauren Kate

  1. Hey Oana….. Recenzia a scris-o Alexa:D. Eu nu am citit seria…am primul volum….dar am citit putin din el..pare interesanta…..iar recenziile Alexei mi s-au parut foarte super. Consider ca este o serie " must have"….. si sper sa imi iau si eu cat de curand toate 3 volumele

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s