Căzuți din cer – Ray Loriga


 Ocarte scurtă, bazată mai mult pe dialog.
Personajele nu au nume, protagonistul fiind fratele unui criminal, statut primit în urma uciderii unui agent de pază dintr-unmagazin, după ce a găsit într-un container un pistol cu trei gloanțe. După acest incident, fură o mașina și fuge  împreună cu fica proprietarului, fiind urmărit pentru omor și sechestrarea unei minore. Întâmplarea face că, fata nu afost sechestrată, ci ea nu a vrut să se dea jos din mașină în timpul furtuluiprofitând de situație, pentru a pleca departe de tatăl ei denaturat ce o agresa,fiind de asemenea și absorbită de frumusețea criminalului.
Povestea lui ajunge spectacol de televiziune; mama și fratele mai mic devenind, fără să-și dea seama, protagoniștii unui reality show dement și fără milă.
Primeau zeci de invitații ca să asiste la tot felulde emisiuni, la radio și la televizor, povestea lor fiind prezentată în   și revistele locale.
Filozofia emisiunilor era să menţină unitatea familiei, în fiecare săptămâna aducând câte o familie care suferise onenorocire sau care trecuse prin ceva de bine și demonstrau că orice ar fi făcut un membru al familiei, acel lucru se repercuta asupra vieții familiei.
Prezentatorii emisiunilor dau o imagine falsă situaţiei pentru a face din ea o atracție maxima. Îi creaza fratelui cel mic o imagine de delicvent juvenil, infloresc lucrurile pentru ca ele să fie cât mai interesante  și să atragă un public cât mai mare.
Oricât de mult, mama băieților, spunea că fiul eicel mic este un băiat de treaba și că ei sunt o familie  liniștita, iar faptele băiatului cel mare sunt doar un caz izolant, nimeni nu o lua în serios.
Între timp, situația dintre adolescentă,presupusa sechestrată și baiatul pe care toata lumea, inclusiv poliţia, îl considera un criminal extrem de frumos, devine una tensionată, plină de obscenități  și limbaj vulgar.
După ce omoară un proprietar al unei benzinării pentru că i-a recunoscut  și a vrut să îi denunţe, criminalul  scapă de fata, împingând-o din mașină pentru a o scăpa de soarta  care îl așteaptă pe el, ultimul glonț consumândul  trăgând în aer în timp ce este înconjurat de poliţie.
O carte nonconformistă, diferită față de tot ce amcitit pană acum. O carte ce pare a fi o parte mică din scenariul unui film deacţiune, în care autorul nu se sfieşte să folosească un limbaj obscen.
Cărțile lui Ray Loriga sunt o combinație de poezie, divertisment și morală, iar personajele lui sunt, aproape fără excepție, adolescenți rebeli, care răzvrătesc împotriva societății într-un fel sau altul.


Cartea a apărut la editura Curtea Veche și o puteți comanda de AICI.

Anunțuri

5 răspunsuri la „Căzuți din cer – Ray Loriga

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s