Îți amintești de mine? – Sophie Kinsella


Această carte face parte din una din cele doua colecții de cărți pe care eu le ador, Chic de la Polirom, cea de a doua colecție fiind Cocktail de la Humanitas.A ceste cărti sunt partea amuzantă a bibliotecii mele, care îmi dau dureri de burtă de la atâta râs. Sper că odată cu întregirea colecțiilor în bibliotecă, să reușesc, încetul cu încetul, să vi le prezint și vouă. Sunt ușor de citit și vă fac să zâmbiți  și în cele mai triste zile.
Prima din bibliotecă, la care m-am gandit să v-o prezint, este “Îți amintești de mine?” de Sophie Kinsella.
Și am să încep prin, a vă întreba pe voi, ce v-ați face dacă, v-ați trezi într-o dimineața în spital realizând că toata viaţa vi s-a schimbat în mod misterios pe stenoapte și toate visele vi s-au împlinit? V-ați panica? V-ați bucura?
Ei bine, aceste lucruri i se întâmpla lui Lexi Smart, după ce, literalmente nu se recunoaște când se dă jos din patul de spital și se uită în oglindă.  Părul ei creț, este înlocuit de o coadă netedă  și lucioasă, dinţii ei sunt perfecţi, buzele ei, suspicios de cărnoase, având un aspect superb și  nu îi vine să creadă că geanta Louis Vuitton, pe care asistenta i-o aduce, este cu adevărat a ei. Cum s-au întâmplat toate acestea? Lexi  își pierde o parte din memorie, și mai  precis, ultimii trei ani, în urma unui accident de mașina, iar ultimul lucru pe care și-l aduce aminte este o noapte nebună în care iese cu prietenele, în care după  câteva pahare consistente se împiedica și cade pe scări.
Află că în ultimii trei ani a reușit să obțină tot ce și-a dorit vreodata. Este frumoasă, căsătorită cu un bărbat ridicol de frumos, are o groaza de bani și  locuința încare trăiește cu soțul ei  este mai superbă  decât și-ar fi putut imagina.
Dar odată cu lucrurile noi pe care le află despre viaţa ei, apar și foarte multe semne de întrebare. Ea nu se recunoște deloc în această lume a luxului, a snobismului, plină de persoane preocupate mai mult de haine scumpe și aspect fizic, decât de emoțiile, bucuriile și prietenii, de a căror companie ar trebui să se bucure. Rămâne șocată când soțul ei o ceartă pentru ca nu și-a pus papucii la locul lor, sau că mănâncă pe canapeaua scumpă.
Lexi  încearcă din răsputeri să își dea seama ce anume a condus-o la această schimbare radicală a personalității ei. Caută printre personalitatea  soțului ei, total opusă față de a ei, și noii ei prieteni, fragmente în cadrul cărora să se regăsească.

În mod ironic, nu soțul ei îi aduce aminte  de persoana care obișnuia să fie, ci partenerul ei arhitect, Jon, de la care află după prima lor întâlnire că nu își suporta soțul, fiind îndrăgostită de el și că în spatele imaginii de lux disciplinare duce o viață fericită și plină de peripeții împreună cu el.

Alături decine simte ea cu adevărat că se regăsește? Alături de soțul ei, dur, obsedat deordine și disciplină, prea serios și posesiv sau alături de Jon, mereu dornic să o facă să zâmbească.
O să reușească să își aducă aminte ce s-a întâmplat în ultimii ani și ce anume se petrece înviaţa ei?

“Îți amintești de mine?”  este imaginea unei lumi în care, dorința “Vreau să mă trezesc într-o zi și să descopăr o nouă eu, cineva complet diferit față de cum sunt acum” se îndeplinește, dar în urma căreia se realizează înțelesul zicalei “Ai grijă ce iți dorești, că s-ar puteasă se împlinească”.
Pagini pline de umor, care te atrag în cel mai plăcut mod, sa redescoperi  odată cu Lexi  șirul celor trei ani uitați. Sophie Kinsella este o scriitoare excepțională, ale cărei cărți m-au fascinat și sper să vă placă și  vouă la fel de mult cât îmiplac mie.
Cartea a aparut la Polirom si o puteti gasi Aici .
Anunțuri

6 răspunsuri la „Îți amintești de mine? – Sophie Kinsella

  1. E autoarea mea preferata :O:O de la "Supermenajera" i-am citit toate romanele..ciudat ca nu auzisem de cartea asta :(:( o vreau

  2. nici eu n-am citit nimic de Kinsella dar am citit alte carti Chic/Cocktail si stiu ca sunt o sursa buna de amuzament atunci cand te simti mai putin bine..imi place recenzia si le astept cu nerabdare si pe celelalte:)

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s