Jurnalele Vampirilor – Întoarcerea: Suflete umbră de L.J.Smith


După cum știm din volumul anterior, Stefan este închis în  închisoarea Shi No Shi, într-odimensiune a morții, unde a plecat din cauza lui Damon, care sub influenţa lui Shinichi, l-a convins pe Stefan că în acel loc va putea redeveni om.
Acest volum începe odată cu începerea călătoriei Elenei împreuna cu Damon spre Dimensiunea Întunecată pentru a-l salva pe Stefan, însoțiți prima data de Matt, care în momentul de fata este un fugar acuzat de violarea lui Caroline,  iar după câteva zile de Bonnie  și Meredith, Matt întorcânduse  în Fells Curch.
Elena încearcă să nu se gândească, ca odată cu plecarea lui Matt a rămas singura cu Damon, care din punctul ei de vedere, este un vampir neîmblânzit, cu care călătorește prin central Statelor Unite către o destinație, care este la propriu – de pe altă lume.  Dar Elena nu s-ar urca în mașină cu el dacă nu ar fi absolut convinsă, că și el își dorește să îl salveze pe Stefan  și în plus se gândește că el poate fi o companie plăcută, atunci când vrea.
Damon le trece pe cele trei fete în Dimensiunea Întunecată, ca fiind sclavele lui personale, fiind singurul mod în care o fiinţă umană se poate afla în acel loc.
Această lume, în care s-au aruncat cu capul înainte, este mai înfiorătoare decât  și-ar fi putut imagina oricare dintre ei, chiar și Damon este îngrozit de ceea ce se petrece acolo.
Într-o lume în care soarele este la jumătatea apusului și a răsăritului, în care nu este niciodată nici noapte nici zi, o lume în care oamenii sunt tratați în cel mai rău fel, lăsați să moară de foame, biciuiți pentru a muncii sau doar pentru spectacol.
Elena devine foarte apropiată de Damon, cunoscându-l mult mai bine,  având parte de multe scene intime, în care amândoi se pierd în atmosfera îmbietoare a săruturilor și a transferului de sânge.
Zilele trec, iar Stefan este din ce în ce mai chinuit și cât mai aproape de moarte. Acest lucru îl aflăm din vizitele Elenei telepatice, în timp ce descoperă că poate ieși din corpul ei și se poate teleporta în celula lui. În acest volum ea are o aură foarte puternică și învață de la Damon pe parcurs cum să o controleze.
Cei patru trebuie să treacă prin multe, pentru a găsi doua piese, ce alcătuiesc o cheie,care îl pot scoate pe Stefan din închisoare. E greu de imaginat că ei își găsesc și prieteni în această lume sinistră, care îi ajută cu planurile lor.
În sufletul chinuit al lui Damon se oglindește imaginea unui băiețel încătușat în  lanțuri groase de o piatra, iar astea se datorează vinovăție pe care o simte, pentru că Stefan este închis datorită lui.
El începe să se atașeze de cele trei fete, e în stare să lupte pentru ele, mai ales pentru Elena, pentru care este dispus să își dea viața.
Sunt foarte multe lucruri de spus despre această carte, dat fiind numărul impresionant de pagini. Se întâmplă foarte multe lucruri, sentimentele Elenei sunt puse sub multe încercări, plus că finalul este unul deloc așteptat. Cum ne-am obișnuit și în ultimele trei volume, situația se schimba total, dând naștere unei no iaventuri, unor noi întâmplări și emoții.
Cartea a apărut la editura Leda  și o puteți comanda de AICI .
Reclame

3 răspunsuri la „Jurnalele Vampirilor – Întoarcerea: Suflete umbră de L.J.Smith

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s