Altfel de îngeri – Lili St. Crow


O lume încare întunericul este un fel de iad pe pământ,  în care realitate care te înspăimântă nu înseamna o lume în care domină violența de zi cu zi, jafurile, violurile, prostituția, corupția, ci, realitatea înseamnă o lume în care cele mai întunecate creaturi prind viaţă, în care puţini ştiu, că noaptea este momentul în care trebuie să te ascunzi și să iți păzești spatele, pentru că atunci este perioada când majoritatea creaturilor din Lumea Reală ies la joacă, căci petimpul zilei nu pot, fiindcă lumina soarelui îi arde ca flăcările iadului.
În această lume, Dru Anderson, a străbătut continentul alături de tatăl sau, mereu luptându-se cu creaturile nopții: vârcolaci,  vampiri,  zombi,  poltergeiști, fantome sau șerpi zburători care se hrănesc cu vise. Dru avea doar șaptesprezece ani, era doar ucenicul tatălui ei în expediţii, dar era destul deantrenată. Învăţase de mica cum să se apere  și cum să mânuiască o armă  și făcea zilnic exerciții de kata. Cel mai mult îi plăcea tai-chi-ul, sau cum îl numește tatăl ei “Regulile de bază ale luptei murdare” ori “Șase metode tari să-i vi de hac unei jigodii”.
Oricât dedificilă este Lumea Reală, Dru nu a lăsat niciodată impresia că nu îi poate face față, sau că o sperie prea tare, până într-o seara, când tatăl ei pleacă în cercetare fără ea și se întoarce transformat într-un zombie în putrefacţie.Singurul lucru pe care adolescenta noastră a putut să-l facă a fost să îl  împuște înainte ca acesta să o omoare pe ea.
Ne-mai având pe nimeni lângă ea, singura persoana care se oferă să o ajute este unul din colegii ei de la școală, un băiat pe nume Graves, orfan, care trăiește într-o cămăruța ascunsă în Mall.
Dar nici bine nu reuşeşte să se împace cu ideea că tatăl ei este mort și că a rămas singură, că cei doi sunt atacați de un vârcolac și o creatură în flăcări, Graves fiind muşcat  și riscând să se transforme  într-un mic lup păros, mâncător de carne cruda.
În căutările pe care le face pentru a-l găsi pe cel responsabil de soarta tatălui ei, întâlnește un djampir (jumătate om, jumătate vampir) care îi dezvăluie mai multe lucruri despre viaţa ei și despre pericolul care o așteaptă.
Cu obunică, care practică vrăji japoneze de protecție, o mamă svetocha – o specie foarte rară și puternică de semi vampir -, un tată omorât și transformat în zombie, un prieten care se transformă în vârcolac și unul care este djampir  și cu cel mai puternic vampir și supușii săi pe urmele ei, lui Dru îi este greu să mai găsească soluții pentrurezolvarea problemelor care o urmăresc.
Secvențele de acțiune sunt  numeroase și foarte viu prezentate până la ultima pagină. Furtunile de zăpadă constantă dezvoltă tensiunea și sentimentul de izolare, crează o atmosferă întunecată și sporește conflictele supranaturale.
Finalul cărții nu este unul foarte impresionant, dar reușește cu succes să pregătească scena pentru o nouă aventură pentru Dru.

Cartea a apărut la editura Leda  și o puteți comanda de AICI .

Reclame

19 răspunsuri la „Altfel de îngeri – Lili St. Crow

  1. E super ca majoritatea cartilor de la leda le gasesc si eu la mine in librarii in engleza, pentru ca sunt foarte interesante. In general nu citesc foarte mult, dar am tot gasit o gramada de carti interesante despre care ati povestit si cred ca o sa imi cumpar si eu cateva.

  2. Mie mi-a placut foarte mult cartea. Si acest volum si volumul doi. Pacat ca actiunea cea mai interesanta inceape doar pe la finalul ei. Dar e ok. Am inteles bine ca sunt mai multe volume nu doar doua?

  3. Am dat ceva detalii, dar din punctul meu de vedere sunt lucruri care sporesc curiozitatea. Nu sunt lucruri care sa iti strice placerea de a citi cartea.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s