Născuta la miezul nopții – C.C. Hunter


Este greu să te integrezi într-o lume, în care toţi au câte o etichetă iar tu nu te încadrezi în nici un tipar.

Kylie este o adolescentă ca oricare alta, simplă, fără prea multe aşteptări de la viaţă. Nu a ieşit niciodată în evidenţă şi nici nu s-a integrat în nici unul din grupurile de la şcoală. Consideră că viaţă ei este o mică particula ce se rostogoleşte într-o prăpastie întunecată şi fără fund, pe zi ce trece umplându-se mai mult de mizerie. Suferă foarte mult din cauza divorţului părinţilor ei şi este foarte dezamăgită. Îşi iubeşte foarte mult tatăl şi este foarte dezamăgită de lipsa de efort din partea mamei,  pentru ca familia să nu se destrame. Nu stă bine nici la capitolul dragoste. Băiatul pe care îl iubeşte de multă vreme, o lasă baltă pentru alta care e dispusă să facă sex cu el.

Şi pentru că tot timpul este loc de mai rău, Kylie este mereu urmărită de un domn “Nea soldatul” pe care îl vede doar ea. Acest lucru, plus faptul că în urmă unei petreceri ajunge la poliţie alături de mai mulţi suspecţi consumatori de droguri, îi oferă adolescentei noastre, un bilet dus către tabăra  Shaddow falls.  Un loc, care sub descrierile de “tabara de corectie” sau  “asociatia tinerilor crestini” ascunde o lume cu totul diferită. O lume în care vampirii, varcolacii, zânele şi vrăjitoarele sunt cei normali iar oamenii cei ciudaţi.

Refuză să creadă că şi ea este o fiinţă supranaturală. Este dispusă să accepte că tiparul minţii ei este diferit de cel al oamnilor deoarece are o tumoare pe creier sau este pur şi simplu nebună.   Nu ştiu dacă, negarea ei, se datorează lipsei de credibilitate faţă de fiinţele supranaturale, frica faţă de ele, sau faptul că nu se poate integra deoarece, deşi este diferită faţă de oameni, nu se ştie ce fel de fiinţă este.

Kylie trebuie să găsească singură răspunsuri la întrebările ei. Misiunea ei este să descopere dacă este sau nu om în totalitate. Şi dacă va afla că nu este, va trebui să se hotărască, de asemenea, dacă îşi va accepta harurile cu care este înzestrată ca să îi ajute pe ceilalţi sau să le întoarcă spatele.

În caz că vă întrebaţi, dacă băiatul, prezent în toate cărţile de acest gen, apare şi aici, ei bine, va spun că apar chiar trei. Trey, fostul prieten, care îi spune că o iubeşte şi o vrea înapoi, Derek un tânăr fermecător, mereu atent la toate detaliile şi Lucas, băiatul sexi şi misterios.

Prin octombrie, când s-a anunţat apariţia acestei serii, ni s-a spus că seamănă cu alte câteva serii publicate şi la noi. Acum că am avut ocazia să o citesc, confirm faptul că seamănă cu “Forţele răului absolut”, dar, dacă aş fi pusă în postura de a alege între ele, nu aş putea. Fiecare are un fir narativ  şi o desfăşurare a acţiunii unice. Ca să nu mai spun de personaje, care au caractere şi personalităţi diferite.

Per ansamblu, cartea este foarte bună. Cu siguranţă merită citită.

Cartea a apărut la Editura Leda și o puteți comanda de AICI.

Anunțuri

19 răspunsuri la „Născuta la miezul nopții – C.C. Hunter

  1. Nu am citit carte, dar o prietena a cumparat-o deoarece i-am spus ca am auzit numai vorbe bune despre ea. Chiar as vrea sa o citesc!! Frumoasa recenzie! Bravo!

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s