Ultima scrisoare de dragoste – Jojo Moyes


„Ultima scrisoare de dragoste”, este o poveste uimitoare a două femei, una ce încearcă toată viață să lupte pentru dragostea vieții ei, iar cealaltă încercând să descopere ce înseamnă dragostea adevărată.

Ellie este o tânără jurnalistă, îndrăgostită de un bărbat însurat.  Chiar dacă relația ei nu e normală, ea îl iubește orbește, nu își imaginează viață fără el, ar sacrifica totul pentru el și trăiește cu speranța că și el ar face la fel pentru ea.

Ellie are ceva probleme la servici. Trebuie să găsească o poveste care să impresioneze, altfel riscă să își piardă postul. Se apucă și caută un subiect bun prin arhive vechi de zeci de ani ale ziarului și întâmplător, dă de o scrisoare de dragoste, cum nu a mai văzut niciodată, atât de pură, atât de sentimentală,   în care un bărbat îi cere iubitei lui să își părăsească soțul.

Scrisoarea devine cu mult mai interesantă pentru ea, având în vedere că și ea iubește un bărbat însurat. Se hotărăște să afle povestea din spatele scrisorii și finalul acesteia, sperând cu disperare că este un final fericit, astfel încât să nu fie dezamăgită de speranțele pe care le are, pentru propria ei poveste de dragoste.

Cu patruzeci și ceva de ani în urmă, Jennifer se trezește din comă, într-un spital din Londra, realizând că nu își aduce aminte nimic. Singurul lucru care i se spune, este că a suferit un accident de mașină, iar mamă și soțul ei refuză să îi răspundă la întrebări, schimbând subiectul de fiecare dată când încearcă să vorbească  cu ei. Doctorul îi spune că va dura o perioadă până îi va reveni memoria, dar până atunci să nu își facă problem. Se întoarce acasă la o viață pe care nu o recunoaște, la un soț și prieteni  despre care nu știe absolute nimic. Încearcă din răsputeri să se integreze, observând că în viața de dinainte de accident ea nu avea aspirații sau interese, fiind condusă oarecum de soțul ei.

Toate până într-o zi, când găsește într-o carte, o scrisoare de dragoste, adresată ei.  Îi trec prin minte imagini în ceată, alături de un bărbat, un bărbat de care își amintește că îl iubea și pentru care și-ar fi riscat toată viață. Trebuie să afle cine este și să îl găsească.

„Ultima scrisoare de dragoste”, este  împărțită între Ellie și redescoperirea poveștii de dragoste a lui Jennifer. Ambele povești se intersectează când Ellie încerca să descopere finalul acestei iubiri, veche de patruzeci de ani.

Este o carte care m-a lăsat fără cuvinte. Cinci sute de pagini de sacrificiu și luptă pentru dragostea vieții. Când am început să citesc  nu m-am așteptat să fie atât de emoționantă, atât de plină de pasiune. O iubire empatică ce trece peste  orice obstacol și perpetuă pentru totdeauna.

Dacă vă plac cărțile romantic, nu ratați, dacă aveți ocazia această carte. Este o poveste care merită toată atenția.

Cartea a apărut la Editura Lira și o puteți comanda de AICI.

Reclame

10 răspunsuri la „Ultima scrisoare de dragoste – Jojo Moyes

  1. Wow. N am mai auzit pana acum de aceasta carte dar subiectul ma atrage foarte mult. Doua povesti intr-una. Foarte tare. Sunt tare curioasa cum se va sfarsi.

  2. Pingback: Jojo Moyes si ecranicarea cartii sale, Me before you | Cărți nemuritoare·

  3. Pingback: Luna aceasta sunt la modă cărțile de dragoste | Cărți nemuritoare·

  4. After study a couple of of the weblog posts on your web site now, and I truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and shall be checking back soon. Pls take a look at my website online as effectively and let me know what you think.
    Your home is valueble for me. Thanks!…

  5. N-am mai citit de mult o carte romantica(doar romantica),aceasta descriere mi-a amintit de cartile romantice pe care le citeam,ba chiar mi-a creat o senzatie de :” vreau sa citesc o carte romantica”.

  6. Eu am citit-o si mi-a placut la nebunie..cartea pune mult accent pe deciziile pe care le iei si pe care trebuie sa le cantaresti bine, mai ales cand vine vorba de a renunta la ceva sau la cineva…

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s