Cutia cu Citate (5)


Azi, am ales pentru acest articol, cartea „Spulberă-mă” de Tahereh Mafi, și nu v-am pregătit doar citate din această carte ci v-am pregatit și un desen, ce reprezintă viziunea mea asupra cărții, la care am lucrat azi.

Spulberă-mă de Tahereh Mafi„Vara e o plită lentă care aduce toate lucrurile din lume la punctul de fierbere, la câte un grad pe rând . Promite un milion de adjective fericite doar ca menajere. Urăsc căldura și mizeria lipicioasă și nădușită pe care o lasă în urmă.
Urăsc plictiseala indiferentă a unui soare mult prea preocupat de el însuși pentru a observa orele infinite pe care le petrecem în prezența lui. Soarele e o chestie arogantă, care lasă mereu lumea în urmă când se plictisește de noi.
Luna e o prietenă loială.
Nu pleacă niciodată. E mereu acolo, veghind neclintită, știindu-ne în momentele noastre bune și rele, schimbându-se întodeauna așa cum facem și noi. În fiecare zi e o versiune diferită a ei însăși. Uneori slabă și palidă, alteori puternică și plină de lumină. Luna înțelege ce înseamnă să fi om.
Șovăielnic. Singur. Pătruns de imperfecțiuni.”
„Caldura lui topește țurțuri de ghiaţă care mă sprijină din interior, iar eu mă dezgheț, și ochii îmi clipesc repede până ce rămân închiși, până ce lacrimi îmi alunecă pe față, și decid că singurul lucru pe care vreau să-l îngheț este trupul  său care-l ține pe al meu.”
„Fiecare centimetru al pielii mele este încordat, încărcat de sentimente, iar presiunea crește cu viteză în pieptul meu, bătând mai tare și mai repede și mai puternic, compensându-mi din plin mișcarea. Nu tremur când sunt încremenită în timp. Îmi antrenez respirația să vină mai încet, număr lucruri care nu există, inventez numere pe care nu le am, mă prefac  că timpul e o clepsidra spartă care sângerează secunde prin nisip. ”
„Dusul e făcut din 4 pereți de sticlă marmorată și îi deschide ușa fără să am idee de ceea ce se întâmplă. Pornește dușul la presiune maximă și sunetul apei se aude tare, fâșâind prin toată încăperea, înăbușind totul în timp ce tună în spațiul gol din jurul nostru. Oglinda deja se aburește și tocmai când sunt pe cale să cred că încep să înțeleg planul, mă ia în brațe și mă ridica în duș.

 Țipetele mele sunt vapori, icnete pe care nu mi le pot reține.
Apa fierbinte îmi udă hainele. Îmi răpăie pe păr și îmi curge pe gât, dar tot ce simt sunt mâinile lui în jurul taliei mele. Vreau să strig pentru toate motivele greșite.
Ochii săi mă țintuiesc în loc. Insistența lui îmi aprinde oasele. Pâraie de apa șerpuiesc pe muchiile lustruite ale chipului său, iar degetele lui mă apasă de perete.
Buzele lui buzele lui buzele lui buzele lui buzele lui.
Ochii mei se luptă să nu clipească.
Picioarele mele și-au câștigat deptul de a tremura.
Pielea mi-e pârjolită peste tot pe unde nu mă atinge.
Buzele lui  sunt atât de aproape de urechia mea că eu sunt apa și nimic și totul și mă topesc într-o dorință atât de disperată că mă arde în timp ce o înghit. ”
„Deschid ochii și îl văd în fața mea. Inima mea e un câmp de crini care înfloresc sub un panou de sticlă, răpăind necontenit către viață asemenea unui torent de picături de ploaie.
[…]
De data asta sunt în brațele lui și lipită de perete și tremur toată și el e atât de tandru, atât de grijuliu, atingadu-mă de parcă aș fi de porțelan și vreau să mă spulber.
[…]
Îmi ia mâinile și mi le lipește de fața lui și știu că înainte de asta n-am cunoscut niciodată frumusețea de a mă simți om. Știu că încă mai plâng când ochii mi se inchid.
Îi șoptesc numele.
Și el respiră mai tare decât mine și deodată buzele lui sunt pe gâtul meu și mă sufoc și mor și mă agăț de brațele lui și mă atinge mă atinge mă atinge și eu sunt tunet și fulger și mă întreb când naiba o să mă trezesc.
O data, de două ori, de o sută de ori buzele lui îmi gustă ceafa și mă întreb dacă e posibil să mor de extaz. Îmi întâlnește privirea doar ca să-mi cuprindă fața în mâinile lui, iar eu roșesc de plăcere și durere și imposibilitate.”
„Icnesc, iar el mă sărută, adânc și puternic și fără restricții. Mâinile lui îmi cuprînd spatele, lăsându-mi trupul în jos până ce ajung pe orizontală și nu-mi pasă. Capul mi-e pe șezutul scaunului, el e deasupra mea, cu mâinile apucându-mă de șolduri pe sub rochia zdrențuită, și sunt atinsă de un million de flăcări de dorință, atât de disperate, că de-abia pot respira. El  e o baie fierbinte, o respirație scurtă, 5 zile de vară apăsate în 5 degete care scriu povești pe trupul meu. Sunt o încâlceală penibilă de nervi care se lovește de el, controlată de singurul curent de electricitate care trece prin miezul meu.  Mirosul lui îmi ia cu asalt simțurile. ”

Aveți aici și desenul de care vă spuneam. Sper să vă placă.

Spulbera-ma FanArt

Reclame

14 răspunsuri la „Cutia cu Citate (5)

  1. Astazi am facut comanda de aceasta carte. Abia astept sa soseasca. Sunt sigura ca merita.
    Deseul este minunat!

  2. Pingback: Citate și paragrafe 8 | Cărți nemuritoare·

  3. Dragutele citatele. Inca nu stiu sigur daca o sa citesc aceasta carte/serie sau nu, deoarece mi se par interesante doar unele pasaje. Dar te felicit pentru citatele alese, chiar sunt dragute

    • Pai sper sa revin si cu o recenzie a cartii curand.
      Am citit-o de ceva timp, dar am ramas in urma cu recenziile. Iar acum cu stresu din sesiune, nu am nspiratie sa scriu prea interesant.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s