Luna aceasta sunt la modă cărțile de dragoste


” A iubi înseamnă a înceta să trăiești pentru tine, a face ca toate sentimentele omenești, teama, speranță, durerea, bucuria, plăcerea să nu depindă decât de o singură ființă; înseamnă a te cufunda în infinit, a nu găsi nici o limită simțirii, a-ți închina viața unei ființe în așa fel încât să nu trăiești și să nu gândești decât pentru a o face fericită; a turna măreție în înjosire, a găsi alinare în lacrimi îndurerate, plăcere în suferință și suferință în plăcere; adică a întruni în sine toate contradicțiile. ”

– Balzac

Februarie este luna îndrăgostiților, luna în care oamenii sunt mai pasionali ca oricând. Poveștile de dragoste cuprind toată gamă sentimentelor, de la iubirea platonică până la… pasiunea obsesivă. Găsim cărți inspirate din viața reală sau piperate cu un pic de ficțiune.
Eu fac parte din persoanele care adoră romanele de dragoste și pentru această luna a lui Cupidon, m-am gândit să vă fac câteva recomandări din biblioteca mea.

Valentine 1Valentine 2

MAGIA DRAGOSTEI de Lisa Dale 

UNEORI MAGIA DRAGOSTEI TE CUPRINDE ATUNCI CÂND TE AȘTEPȚI CEL MAI PUȚIN…
Lisa Biel a visat dintotdeauna să plece din Vermont, să călătorească și să vadă lumea. Însă când totul se năruie pe neașteptate și în viața ei se petrece o schimbare majoră, Lana apelează la singurul om pe ai cărui umeri știe că poate să lase orice povară: cel mai bun prieten, Eli Ward.
Eli a fost mereu alături de Lana – prietenia lor durează de zece ani și doar o singură dată, în colegiu, au trecut granița care desparte prietenia de dragoste, într-o noapte magică, pe care nici unul din ei nu a putut să o uite. De atunci, în pofida atracției de netăgăduit dintre ei, Lana și-a înfrânat sentimentele; acum însă ea are un secret pe care îi e teamă să îl împărtășească cuiva și care pune în pericol relația ei cu cei dragi. Pe măsură ce iarna cuprinde ținuturile din Vermont și Crăciunul se apropie, Eli și Lana primesc șansa să trăiască o aventură mai profundă decât ar fi visat vreodată… o iubire care poate dura pentru totdeauna, dacă vor ști s-o păstreze.

SUFLETE PERECHE de Cecelia Ahern

Rosie şi Alex — cei mai buni prieteni sau suflete pereche?

Din copilărie, Rosie şi Alex au fost mereu împreună, la bine şi la rău. Însă brusc sunt nevoiţi să se despartă, atunci când Alex şi familia lui se mută în America. Acasă, în Irlanda, Rosie se simte pierdută fără el. Orice încercare de a se regăsi se transformă într-un ghem de interpretări greşite, întâmplări neprevăzute şi ghinion pur.
Vor risca ei totul — inclusiv prietenia — pentru adevărata dragoste?
Cecelia Ahern a debutat la varsta de 21 de ani cu romanul P.S. Te iubesc, care a inregistrat o uimitoare popularitate si un imens succes de vanzari, fiind tradus in peste 40 de tari si ecranizat de studiourile Warner Bros, cu Hilary Swank si Gerald Butler in rolurile principale.

Ultima scrisoare de dragoste de Jojo Moyes

Recenzia AICI

O femeie implinita de Danielle Steel

Victoria Lawson, o fată dolofană cu păr blond, ochi albaștrii trăsături banale, se simte o străină în familie și într-un oraș în care fizicul înseamnă totul. Tatăl ei, Jim, este înalt și zvelt, iar mama, Christina, o brunetă minionă și grațioasă . În comparație cu Gracie, sora considerată de toată lumea perfecțiunea întruchipată, tânăra rămâne pentru părinții ei „prăjiturica noastră de probă”. Dar o întâlnire întâmplătoare, o trădare incredibilă și o confruntare în familie marchează un punct de cotitură în existența celor două surori, iar Victoria va fi pusă în fața unei provocări majore: să se accepte pe sine așa cum este, să fie mulțumit de ea însăși să fie mândră de victoriile obținute cu atâta truda. Voinică sau nu, este o femeie minunată , fapt pe care îl descoperă și ea în cele din urmă .

Strada Charles 44 Adresa iubirii de Danielle Steel

La treizeci și cinci de ani, Francesca Thayer se confruntă cu o dublă problemă: iubitul ei este hotărât să renunțe atât la relația lor, cât și la casa pe care o au împreună pe Charles Street, la numărul 44, în cartierul West Village din Manhattan. Convinsă că nu poate renunța cu nici un chip la această casă, mai ales că alături se află propria ei galerie de artă, Francesca ia o decizie care îi va schimba viața: va păstra casa, dar va aduce chiriași. O cunoaște astfel pe Eileen, o tânără profesoară obsedată de întâlniri online. Vor veni apoi Marya, un bucătar celebru, și Chris, tatăl divorțat al unui adorabil băiețel de șapte ani, care le cucerește inimile tuturor. La început, fiecare ține să-și păstreze intimitatea și o respectă pe a celorlalți, cu atât mai mult cu cât toți au parte de propriile aventuri, eșecuri și frământări. Dar, în curând, legătura dintre ei devine tot mai strânsă, și casa din Charles Street se transformă în chip neașteptat într-un adevărat cămin pentru fiecare dintre membrii ei. Francesca însăși își găsește un nou drum, alături de Chris, căruia îi stă alături în lupta pentru custodia fiului său.

Cu fiecare zi de Danielle Steel

Recenzia AICI

DRAGOSTEA NU-MI DA PACE de Federica Bosco

Recenzia AICI 

CADOUL de Cecelia Ahern

Lou Suffern este un om de afaceri prosper, surmenat, aflat într-o permanentă bătălie cu secundele. Într-o dimineaţă geroasă, Lou îi oferă o cafea lui Gabe, un om fără adăpost – într-un acces de generozitate care nu îl caracterizează. Mai mult, îl angajează la serviciul de curierat intern.
Cum viaţa personală şi profesională a lui Lou se află la răscruce, iar Crăciunul se apropie, Gabe îi oferă un cadou magic, menit să-i reamintească ce preţios este timpul. Însă oare poate acest om providenţial să-l ajute pe Lou să repare tot ce a stricat, înainte de a fi prea târziu?
În acest roman, Cecelia Ahern construieşte o parabolă a vieţii moderne trepidante, cu un mesaj emoţionant, plin de înţelepciune şi speranţă.

P.S. TE IUBESC de Cecelia Ahern

Recenzia AICI

DISPARUTI FARA URMA de Cecelia Ahern

Uneori trebuie să pierzi totul ca să te regăseşti cu adevărat … Colega de clasă a lui Sandy Shortt a dispărut acum douăzeci de ani, iar de atunci Sandy a căpătat o obsesie pentru lucrurile dispărute. A găsi devine scopul ei indiferent că e vorba de o şosetă care a dispărut în maşina de spălat, cheile de la maşină sau, mai grav, oamenii care dispar. Sandy îşi dedică viaţa găsirii acestor persoane dispărute, oferind familiilor îndurerate consolare şi o rază de speranţă. Jack Ruttle este unul dintre aceşti oameni disperaţi. A trecut un an de când fratele lui, Donald, s-a evaporat pur şi simplu. Crezând că Sandy Shortt ar putea fi răspunsul la rugăciunile lui, o contactează pentru a-l găsi. Dar înainte ca Sandy să-i ofere lui Jack informaţiile de care el are absolută nevoie, dispare la rândul ei… iar Jack începe o acţiune de căutarea a fratelui lui şi a singurei femei care îi înţelegea suferinţa.

MULTUMESC PENTRU AMINTIRI de Cecelia Ahern

Recenzia AICI

Zece lucruri pe care le-am facut…Sarah Mlynowski

Dacă i se oferă ocazia, care fată de șaisprezece ani n-ar profita de șansa de a se muta acasă la o prietenă și de a trăi amândouă fără supravegherea părinților? Cu toate că „ocazie” poate să nu fie termenul potrivit, din moment ce April a trebuit să-i spună tatălui ei un foarte mărunt neadevăr, ca s-o facă să devină posibilă (vezi #1: Ne-am mințit părinții). Însă ea și colocatara ei, Vi, sunt pe deplin responsabile și capabile să-și poarte singure de grijă. Cum de-au ajuns la „Am chiulit de la școală” (#3), „Am dat o petrecere trăsnită” (#8), „Am cumpărat un jacuzzi” (#4), și, hm, „Am adăpostit o fugară” (#7), cam este un mister până și pentru ele.
În această amuzantă și dulce-amăruie poveste, Sarah Mlynowski sondează mintea și sufletul unei fete care rămâne pentru prima oară pe cont propriu. Ca să ajungă cu bine la capătul anului școlar, April va fi nevoită să jongleze cu un triunghi amoros, să învețe să se descurce singură și să accepte faptul că lumea ei, cu atâta grijă construită, s-ar putea nărui pur și simplu… odată cu fiecare lucru pe care n-ar fi trebuit să-l facă.

Reclame

11 răspunsuri la „Luna aceasta sunt la modă cărțile de dragoste

 1. Cu fiecare zi si Magia dragostei le-am citit si eu. prima mi-a placut mai mult decat cealalte:D
  eu recomand cartea Iubit de imprumut, a aparut mai demult cu revista Joy

  • Cu fiecare zi, mie mi-a placut la nebunie, dar Magia dragostei, desi o am de o groaza de timp nu am apucat sa o citesc.
   Laura ajunge sa citeasca de multe ori cartile mele inaintea mea.

   • Păi de ce sa le mai cumpar dacă le ai tu și nici nu le citești, și le lasi să ”strângă praful” 😛

   • Euuuuuuuu???
    Toata ziua sterg prafu, sa stea toate, frumos in mediu curat. Maine poimaine, o sa ajung sa le dau si cu parfum

 2. Ca să nu ziceți că eu nu vă recomand nimic, am găsit și eu o carte în bibliotecă, cartea este Compromisul inimii de Mary Jo Putney, pe care eu o recomand cu căldură, pentru că este o carte frumoasă, deasemenea o să apară și o recenzie pe blog.
  Chiar dacă ocazional mai citesc și acest gen, se pare ca în biblioteca mică pe care o am acum nu am carți romantice, în bibilioteca de acasă de la parinți sigur aș fi găsit mai multe ca să vă recomand. Oricum Alexa a fost promptă și va recomandat o mulțime de cărți, una mai frumoasă decât cealaltă.

  • Nu stiu cum se face, ca peste descrierea ei am sarit.
   Presupun ca din cauza ca ma grabesc.
   Citesc cam greu din cauza ca am mult de invatat pentru examene si nu am reusit sa ajung decat pe la pagina 50. Eu zic ca se merita.
   Este o poveste de viata, ce pune accentul pe dezvoltare, pe maturizarea personajului principal. Tinde spre initiera personajului intr-o lume in care este lasata sa stea singura fara parinti. Libertate ce duce la multe decizii proaste.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s