Campania vALLuntar ediția a 2-a


Am auzit de campania vALLuntar anul trecut, când eu nu nu eram colaboratore cu Alexa, și nu aveam un blog despre cărți, și mi s-a părut a fi o campanie inedită și care încearcă să promoveze totul într-un mod unic.

Mă bucur să vă anunț că acum participăm și noi la campanie, și suntem foarte fericite. Pentru o recenzie la o carte de la Editura ALL, care are 15 comentarii, noi vom primi un pom pe care să il plantăm, iar pentru a reuși acest lucru avem nevoie de ajutorul vostru. Pomișorul pe care sperăm să îl primim, Alexa deja i-a și găsit loc în gradină unde să îl planteze 🙂 .  Suntem foarte încântate de ideea plantări unui nou pom, nu e ca și cum eu nu aș fi făcut asta deja pe acasă, dar acum e diferit. Amândouă suntem cititoare cărora ne place să ținem în mână cartea pe care o citim, și asta însemana o groază de foi, care provin de la pomi, pe care dacă nu îi plantăm la loc.

Acum să vă prezentăm  în ce constă această campanie:

Campania vALLuntar, ediţia a II-a: bloggerii citesc şi plantează copaci cu sprijinul ROMSILVA

vALLuntar 2013.cdrGrupul editorial All lansează ediţia a doua a campaniei online vALLuntar “Mai multe cărţi, mai multe şanse”. Promovăm şi de această dată lectura şi voluntariatul, cu sprijinul prietenilor noştri de la ROMSILVA.

Anul acesta bloggerii participanţi în campanie vor primi câte un copac pentru fiecare 15 comentarii la recenzia publicată pe blogul lor la o carte ALL.

În perioada 4-17 februarie 2013 Grupul Editorial ALL pune gratuit la dispoziţia fiecărui blogger câte două cărţi la alegere de pe http://www.all.ro. El trebuie să le citească şi să îşi scrie părerea despre cărţi pe blogul personal.
Dacă o recenzie are mai mult de 15 comentarii, celelalte comentarii se vor cumula cu comentariile de la alte recenzii, de pe alte bloguri, şi la 20 de comentarii, o echipă a Grupului Editorial ALL va planta încă un copac într-un loc ales de ROMSILVA. 

“Suntem foarte entuziasmaţi în legătură cu vALLuntar. Atât pentru succesul mare pe care l-a avut prima ediţie, cât şi pentru componenta nouă pe care am adăugat-o anul acesta. Credem că este responsabilitatea noastră ca editura să plantăm copaci şi acesta a fost motivul pentru care am decis că la a doua ediţie obiectul voluntariatului să fie plantarea de copaci. Vă aşteptăm şi vă invităm la citit, la plantat, la promovat lectura şi voluntariatul în număr cât mai mare!”, a declarat CEO-ul Grupului Editorial ALL, Mario De Mezzo, care are o experienţă de opt ani ca fundraiser.

Despre modalitatea de participare puteţi citi în regulamentul campaniei, ce se găseşte aici. Informaţii despre desfăşurarea campaniei se vor regăsi şi pe paginile noastre de Facebook: Editura ALL şi Strada Ficţiunii, pe grupul de Facebook vALLuntar sau pe Twitter, folosind hashtagul #vALLuntar.

Campania se desfăşoară în perioada 4 februarie – 7 aprilie după cum urmează:

4- 17 februarie – înscrierea în campanie
18 februarie – 24 februarie – trimiterea cărţilor
24 februarie – 23 martie – lectură şi recenzie
25 martie – 7 aprilie – plantarea copacilor

În prima ediţie vALLuntar, din 2012, s-au implicat 150 de bloggeri, s-au citit 280 de cărţi şi s-au adunat 200 de ore de voluntariat. O echipă de angajaţi ALL a facut voluntariat în două centre alese de bloggeri: Hospice şi Policy Center for Roma and Minorities).

Aici puteți găși regluamentul campaniei, și mai multe detali despre cum vă puteți înscrie sau participa la această campanie.

Anunțuri

12 răspunsuri la „Campania vALLuntar ediția a 2-a

 1. Pingback: Cadoul – Cecelia Ahern (Valluntar II) | Cărți nemuritoare·

 2. Pingback: Capătul cercului – Tom Egeland (Valluntar II) | Cărți nemuritoare·

 3. Pingback: Fata de hârtie – Guillaume Musso (Valluntar II) | Cărți nemuritoare·

 4. Pingback: Magazinul de sinucideri – Jean Teule (Valluntar II) | Cărți nemuritoare·

 5. Cei de la All sunt super. Cred ca e grozav ce fac ei. Imi place initiativa lor. Ar fi foarte frumos daca mai multi ar proceda asa.

  • Ai dreptate este frumos ceea ce fac, si ar fi de preferat daca multi ar actiona la fel. Ma bucura mult insa faptul ca desi doar ei au astfel de intiative, sunt multe persoane care vor sa ajute prin participarea la campanie.

 6. Spor la citit! M-am inscris si eu in campanie, sper sa reusim sa strangem numarul de comentarii necesar si sa ajutam la plantarea a cat mai multi copacei! 🙂

  • Speram sa primim cartile care le-am ales, si speram sa va placa si voua.
   Plus ca mai avem acasa cateva carti achizitionate de noi de la ALL, pe care vom incerca sa le includem de asemenea in campanie, pentru a strange un numar cat mai mare de recenzii si comentarii. Cu cat acest numar va fi mai mare cu atat cei de la All, prin intermediul ROMSILVA vor planta mai multi copaci.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s