Compromisul inimii – Mary Jo Putney


compromisul-inimii-17262Compromisul inimii de Mary Jo Putney este una dintre cărţiile romantice, pe care le-aş reciti cu plăcere oricând. Povestea cărţii se petrece într-o perioadă, dragă mie, unde se purtau rochii ample, dantelate, dintr-un material aparte şi care aveau culori diafane. Perioada în care existau baluri, în adevăratul sens al cuvâtului, unde fetele tinere debutau în lumea „bună”, cu dorinţa de a-şi găsi un soţ perfect, şi unde erau curtate într-un mod cât mai romantic cu putinţă.

Deşi acţiunea se petrece în această perioadă, are ceva pe care eu l-am simţit mult mai special, întorsătura care are loc chiar la început pare să nuanţeze întreaga acţiune ce va urma. Tatăl lui Lady Jocelyn lasă în urma sa un testament special pentru aceasta, în care îşi exprimă dorinţa arzătoare de a-şi şti unica fată căsătorită, dorinţă alimentată şi de faptul că nu există un moştenitor de gen masculin în familie.

Obligată să se căsătorească înainte de a împlini vârsta de 25 de ani pentru a-şi păstra moştenirea, Lady Jocelyn se află într-o situaţie dificilă mai ales pentru că bărbatul pe care îl place nu face nici un pas către cererea în căsătorie.

Se gândeşete că o soluţie provizorie la o căsătorie de convenienţă. Acestă oportunitate apare atunci când vizitează un prieten la spital, după ce a fost rănit în bătălia de la Waterloo,  iar acesta îi oferă o idee mai ciudată, de a se căsători cu maiorul David Lancaster, aflat pe patul de moarte în urma rănilor.

Povestea pe parcurs devine mult mai romantică şi mult mai interesantă şi palpitantă, o dată cu vindecarea maiorului, care mişcat de devotamentul şi sinceritatea cu care Lady Jocelyn l-a îngrijit, se îndragoseşte de ea. Deşi îi promite libertatea, o serie de evenimente par să tulbure mersul lucrurilor. Evenimente neaşteptate îşi găsesc locul atât în viaţa lui Lady Jocelyn cât şi în viaţa maiorului.

Iubirea pe care o poartă David lui Jocelyn e plină de evenimente frumoase, antrenante si de un romantism simplu, uneori dus până la extrem.

Autoarea conturează într-un mod foarte inspirat partea a doua a cărţii, şi prin cuvinte bine alese dezvaluie o faţetă frumoasă a unei iubiri care pare sa fie urmarită pe alocuri de trecut, dorind să o ascundă, e o iubire aproape de neînțeleas, pentru că personajele nu vor să vadă cu adevărat evidentul, că se iubesc cu adevărat.

Mi-a fost foarte greu să las cartea din mână până ce nu am ajuns la sfarşit, şi până nu am citi şi ultimul cuvânt scris. Cartea o recoamand oricui, dar în special persoanelor care îşi doresc să viseze cu ochii deschişi, să descopere o poveste frumoasă cu o iubire care izvorăşte din adâncul inimi.

Cartea o puteți găsi la Editura Litera și o puteți comanda de aici

Reclame

6 răspunsuri la „Compromisul inimii – Mary Jo Putney

  1. Mary Jo Putney este o autoare foarte buna.Am citit „Aventurile une lady” si „Calatorie spre iubire”.De cartea aceasta nu am auzit,dar pare interesanta!Intr-adevar in tipul acesta de carti mai sunt si pasaje siropoase,dar probabil acesta este stilul autoarei,la fel ca si la Amanda Quick sau Nora Roberts.

    • Da cartea e putin mai siropoasa pe alocuri, dar are destule parti in care actiunea e diferita, cand apar probleme de ordin social, diferente intre cei doi. Chiar dacă este incadrata in genul romance, partea cu iubirea apare dupa ce treci de jumatatea carti, si pot spune ca e una dintre cartile romance care eu am simtit-o diferita, pentru ca sunt multe care urmeaza aceasi idee, pe tot parcursul cartii.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s