Cadoul – Cecelia Ahern (Valluntar II)


Cecelia-Ahern-Cadoul”Aceasta este o poveste despre oameni, secrete și timp. Despre oameni care, asemenea cadourilor împachetate, ascund secrete, oameni care se învelesc cu multe straturi, până să apară în fața celor cărora le sunt destinați , care le dau la o parte pentru a putea privi în adâncul sufletului lor. Uneori trebuie să te dăruiești cuiva pentru a vedea cine ești. Uneori trebuie să dezvelești anumite lucruri pentru a ajunge la miez.

Aceasta este o poveste despre o persoană care se descoperă pe sine. Un om cu o viață încâlcită, al cărui suflet este revelat celor care contează.  Iar el descoperă ceea ce contează cu adevărat. La momentul potrivit.”

Am ținut neapărat să încep recenzia cu acest citat, deoarece însăși Cecelia Ahern sintetizează esența cărții în primele ei pagini.

Această carte este un puternic și emoționant mesaj despre familie, despre importanța celor dragi în viața noastră.

Totul începe cu Lou, un afacerist de succes, care a plecat de jos iar în momentul când a ajuns în vârf a uitat să se mai oprească. Un bărbat dominat de dorința de a fi cel mai bun, obsedat de a fi primul la birou și ultimul care pleacă, cel mai bun când vine vorba de contractele companiei. Dar când vrei să fi mereu peste tot, și vrei să te ocupi de toate pentru a dovedi că nu ai egal trebuie să faci sacrifcii, iar Lou decide să își sacrifice familia gândindu-se la premiza că familia nu îl poate concedia… Oare?

Într-o dimineață când acesta merge la birou,renunță la câteva minute din programul lui prea încărcat, pentru a da importantă unui lucru nesemnificativ. Se oprește pentru a-i oferi cafeaua lui, unui cerșetor care stă mereu pe un trotuar în fața firmei la care lucrează. Un om fără țel în viță, dar a cărui fericire se învârte în jurul lucrurilor mărunte, un om care vede fiecare detaliu al lumii care îl înconjoară, pentru că știe să o privească. Acesta este Gabe iar Lou se gândește să îi dea o slujbă, în scurt timp, acest gest devenind pentru el o povară dar și un miracol. Gabe îi devine prieten dar și dușman. Lou simte uneori o amenințare din partea  lui, neștiind cum acesta spre deosebire de el, reușește să fie în mai multe locuri odată. Crede că îl invidiază și vrea să îi ia locul, dar în acelas timp se dovedește a fi cel mai bun prieten, fiind mereu prin preajmă când are nevoie de ajutor.

Gabe este o persoană ciudată și misterioasă. Vede în Lou o amenințare pentru el însuși, și vrea să îl ajute, dăruindu-i un cadou foarte prețios, darul timpului. Printr-un mod magic, îl ajută pe Lou să fie în două locuri odată, doar că acesta nu știe să își folosească cum trebuie cadoul.

Este ciudat că, atunci când ți se oferă o portiță, ai nevoie de mai mult pentru a învața, a descoperi ceea ce trebuie să faci cu ea. Pe lângă timpul pe care îl primește, protagonistul nostru, are nevoie de și mai mult pentru a realiza că ar trebui să îl petreacă cu cei dragi, cu familia pe care a uitat-o.

Mi-a plăcut foarte mult de soția lui Lou. Este un personaj în jurul căruia nu se învârte atât de mult acțiunea cărții, dar de fiecare dată când am întâlnit-o pe parcursul lecturii, i-am simțit fiecare emoție. I-am simțit durearea când soțul ei a dezamăgit-o, dar am simțit și iubirea ei, când cel mai mic gest de afecțiune din partea lui a făcut-o să uite că uneori îl detestă pentru ceea ce a devenit.

„Cadoul” este o carte care te face să realizezi că nimic nu este mai important în viață decât fericirea personelor pe care le iubești. Este un mesaj care îți spune, că din realizările profesionale nu iei nimic cu tine pe lumea cealaltă, că pleci doar cu imaginea zâmbetului de pe buzele celor dragi.

Aceasta este o carte plină de emoții care  impresionează profund și ar fi păcat să nu o citiți.

Recenzia este scrisă în cadrul campaniei vALLuntar 2; campania este inițiată de către Grupul Editorial All, cu sprijinul ROMSILVA. Dacă recenzia va strânge un minim de 15 comentarii, noi vom primi un copăcel pentru a-l planta. În continuare la fiecare 20 de comentarii primite o echipă de voluntari ai editurii All va planta câte un copac. Vă invităm să ne spuneţi părerile voastre 😀 .

Cartea o puteți comanda de aici.

39 de răspunsuri la „Cadoul – Cecelia Ahern (Valluntar II)

  1. Frumoasă recenzie! Felicitări! Mesajul cărţii este unul deosebit! Cu siguranţa se va regăsi în viitoarele mele lecturi căci în ultima vreme am încercat să citesc cărţi care să transmită mesaje sufletului! 🙂

  2. mi-a placut cartea, am citit-o si eu de curand…si e grozava, cand te gandesti ca astefle de gesturi ar trebui sa facem toti si sigur ar fi o lume mai buna, mai fericita

  3. Inca nu am reusit sa citesc nimic de aceasta autoare, desi am auzit de multe dintre cartile sale si am inteles ca ar fi foarte frumoase. Totusi, de romanul asta cred ca aud pentru prima data. Si parca suna mai interesant decat toate celelalte carti ale ei despre care am citit pana acum!
    Spor la comentarii in continuare!

  4. O recenzie foarte reușită, la o carte care merită citită. Recent am descoperit-o pe Cecelia Ahern și a devenit rapid una dintre scriitoarele mele preferate. Vreau să citesc în continuare cărțile ei și cartea acestea sigur se numără printre ele. Felicitări pentru recenzie și îți urez succes în continuare la campanie și să plantezi mulți copăcei. XD

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s