Cutia cu Citate (9)


A trecut multă vreme de când am făcut ultimul post de acest gen, așa că am zis să reînvigorez subiectul cu câteva citate. Vacanța asta trebuie să dau de niste carți care să mă fascineze și care să fie profunde, pentru că am rămas fără citate pe care sa vi le arăt. Aveți recomandari de cărti care să te facă să nu le mai lași din mână și din care să nu ști ce porțiune de text să alegi pentru un citat, pentru că ai putea scrie cu ușurință toată cartea?

Cronica păsării arc – Haruki Murakami

„Dacă sunt lucruri pe care unii dintre dumneavoastră nu le înțeleg, nu sunt eu de vină.”

„Bun, m-am supărat, dar cauza supărării mele nu mai e aici. Acolo unde e, am să o examinez mai târziu, când o să fiu în toane mai bune. Și uite-așa, scap de ea.”

„Sintagma „poveste mai lungă” m-a făcut să mă gândesc imediat la un stâlp înfipt într-un deșert întins cât vezi cu ochii. Pe măsură ce soarele coboară la asfințit, umbra stâlpului se alungea într-una, până când vârful ei se îndeparta prea mult ca să mai poată fi văzut cu ochiul liber.”

„Ceasul bătea surd pe peretele timpului.”

„De fiecare dată când pasărea-arc venea în gradină ca să-și răsucească arcul, lumea pătrundea și mai adânc în haos.”

„Auzeam din când în când vântul. Șuieratul lui se distingea foarte ciudat la gura fântânii. Parcă gemea o femeie înlăcrimată, care se afla undeva la capătul lumii.”

„Realitatea înseamnă rapiditate și eficiență.”

„Oricât părea de ciudat -sau poate nu era ciudat deloc- toți gândeam la fel: era mult mai simplu să ucizi oameni pe câmpul de bătălie decât animale în cuștile lor, chair dacă pe câmpul de bătălie riscai să fii ucis la rândul tău.”

„Diavolul găsește de lucru și pentru leneși.”

„Totul semănă cu o natură moartă tridimensională, perturbată doar de ticăitul ceasului.”

„Să nu pleci urechea la nimic, nici măcar la ce îți spun eu dacă ne e în concordanță cu propriile tale idei, convingeri.”

„Fi schimbarea pe care o vrei în lume.”

Femeia nisipurilor – Abe Kobe

“Când nu te amenință nici o pedeapsă, nu simți nici bucuria evadării.”

“Paznicul solitar, ca un copac veștejit în locuri pustii, stătuses să pazească o iluzie.”

“Nu poți trăi fără repetări, fără bătaia inimii, dar era adevarat ca bătăile inimi nu înseamnă totul în viață.”

“Setea de decorații, de medalii, de tatuaje aparea numai când visai la lucruri nesăbuite.”

“Soarele strivit de niște nori ca ouale de broască, părea înceremenit, hotărât să nu mai apună.”

“Singuratatea este o sete nesatisfcută de iluzii.”

“…-Îți spun că în Japonia schizofrenia apare în raport de unu la o sută de persoanae.

…- Și cleptomania apare tot în proporție de unu la sută.

…- Dacă printre bărbați homosexualitatea există în proportie de unu la sută, proporția de lesbiene trebuie să fie tot de unu la sută. Inciendiatorii reprezintă unu la sută; beți cronici, unu la sută; alienații mintali, unu la sută; maniaci sexuali, unu la sută; megalomania, unu la sută; sarlatanii obișnuiți, unu la sută; femeile frigide, unu la sută; teroriștii, unu la sută; paranoicii, unu la sută…

–       Aș vrea să încetezi cu aceste absurdității…

–       Ascultă-mă liniștit. Morfinomanii, istericii, ucigașii maniaci, sifiliticii, debili mintali – presupunând ca din toți aceștia ar fi câte unu la sută, totalul ar fi de douazei la sută. Dacă ai putea să enumeri încă optzeci de astfel de anomalii – și sigur ai putea – ar exista dovada statistică a faptului că omenirea este formată într-o proporție de sută la sută din anormali.

–       Ce prostie. Anormalitatea  n-ar putea apărea dacă n-ar exista un standard de normalitate.

–       Haide, haide, încercam doar să te apăr.”

Alexandra Badeanu ne-a trimis la un moemnt dat mai multe citate, și eu am preferat să le împart, așa că acum vă las în compania și celorlalte citate.

Shogun –  James Clavell
„… timpul n-are o singură măsură, el poate fi ca gerul sau ca fulgerul, ca lacrima, ca un asediu, ca o furtună, ca un apus de soare sau chiar ca o stâncă.”
„Pregăteşte-te pentru ce e mai bine, dar nu te teme de ce e mai rău.”
„Numai trăind la un pas de moarte poţi să înţelegi bucuria de nedescris a vieţii.”
Marele Gatsby – F. Scott Fitzgerald
„Ori de câte ori ai poftă să critici pe cineva, mi-a spus, ţine seama că nu toţi oamenii au avut avantajele de care te-ai bucurat tu.”
Dragă John – Nicholas Sparks
„… cei mai trişti oameni pe care i-am întâlnit vreodată în viaţă sunt cei cărora nu le pasă cu adevărat de nimic. Pasiunea şi satisfacţia merg mână în mână, şi fără ele, orice fericire e doar temporară, pentru că nu există nimic care s-o facă să dureze.”

Sper că v-au plăcut și vouă citatele atât de mult cât ne-au plăcut și nouă.

Dacă doriți să ne ajutați la această categorie, ne puteți trimite citatele preferate la adresa cartinemuritoare@yahoo.com, și noi le vom împărtăși și cu restul cititorilor.

Reclame

7 răspunsuri la „Cutia cu Citate (9)

      • de fapt,e vorba asa: poti sa-l intelegi si sa-l apreciezi sau nu.

      • Sunt persoane care desi il inteleg, nu apreciaza modul in care scrie, si prin urmare nu il plac. Cred ca atunci cand facem o apreciere vizavi de un autor, sau de opera sa, tinem cont de mai multi factori, de ceea ce ne place, ce speram ca vom gasi in opera sa, precum si scanteia aia pe care o are fiecare autor si pe care fiecare dintre noi o percepem diferit. Din acest motiv am spus ca te prinde sau nu, pe mine m-a prins de la primele pagini, stiu persoane care desi l-au inteles nu il apreciaza.

    • Ai spus bine „postezi tot continutul cartii”- „Viata pe un peron” are intr-adevar multe citate frumoase. Mai bine spus, toata cartea e formata din citate frumoase. Inca ma intreb cum a reusit sa faca o astfel de carte, sa treaca de la subiect la subiect fara sa-ti poti da seama ca vrea sa te devieze de la subiect:)(:parerea mea.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s