Destine la limită – Katie McGarry


Cop-Destine-la-limita1„Destine la limită”, după cum sugerează și titlul, este o carte care prezintă încălcarea unor bariere, depășirea unor obstacole , o poveste dintre doi tineri care au pierdut totul și încearcă să readucă normalitatea în viețile lor.

Dubla perspectivă, prin care sunt relatate evenimentele din carte este lucrul care mi-a plăcut cel mai mult, deoarece am putut să ajung la sufletele personajelor și să simt mult mai puternic fiecare strop de fericire, fiecare dezamăgire, fiecare problemă a lor și bineînțeles fiecare clipă a poveștii lor de dragoste.

Astfel, facem cunoștință cu Echo Emerson, care s-a schimbat radical în urma unei seri teribile, în urma căreia din fata populară, invidiată de toată lumea, ajunge fata cu cicatrici „monstruase”pe brațe. Deși fără memorie, Echo știe că cicatricile de pe mâinile sale nu sunt un accident, dar este total lipsită de orice indiciu care i-ar putea spune ceva despre acea noapte. Acest eveniment nu este singurul cu care Echo trebuie să se confrunte. Cu un tata exagerat de protector, cu o mamă vitreaga care o disprețuiește, marcată de moartea fratelui ei, Aires, în Afghanistan, viața tinerei pare să meargă din rău în mai rău.

Nici nu știu cum pot să îl descriu pe Noah Hutchins. În aparență, băiatul rău și misterios, renumit pentru relațiile lui de o noapte cu fete, Noah reușește să intre în viața lui Echo și să o schimbe, după ce aceștia se întâlnesc pe holurile cabinetului Doamnei Collins. Imaginea „băiatului rău” capătă un alt contur când ajungem să îl cunoaștem mai bine pe Noah și descoperim un tânăr cu o voință puternică care luptă pentru siguranța și binele fraților lui mai mici, Tyler și Jacob, rămăși și ei singuri după moartea părinților lor într-un incediu, îndepărtați de acesta din cauza comportamentului sau inadecvat. Aș putea spune că întreaga viață a lui Noah este dedicată protejării celor doi frați, lucru care m-a surprins plăcut.

Momentul când Noah își deschide inima pentru Echo este doar începutul poveștii lor de dragoste. Atât Noah cât și Echo trec prin niște situații dificile, iar ambii par a fi egoiști în dorința lor de a păstra problemele închise în ei înșiși, dar pe măsură ce povestea se derulează acestea cresc și ajung să îi schimbe.

Nu poți să nu îi iubești pe cei doi îndrăgostiți, să nu observi chimia dintre ei. Mi-a plăcut să urmăresc relația lor evoluând, dar am fost plăcut surprins și de celelalte caractere cum ar fi Beth și Isaiah, prietenii lui Noah. Cred că cel mai mult mi-a plăcut de Miss Collins, asistenta socială a lui Noah și Echo, cea care a stat alături de cei doi, i-a susținut și care a avut un rol important în relația lor.

În concluzie, „Destine la limită”, este o carte complexă care ne spune mai mult decât o poveste de dragoste. În spatele ei se află poveștile a doi tineri care au trecut prin multe, dar care se luptă pentru a depăși obstacolele și a rămâne împreună.

Cartea „Destine la limită” a apărut la editura Epica si a fost nominalizată la categoria cea mai bună carte pentru Young Adult și New Adult a anului 2012, pe Goodreads.
Trailer-ul cărții:

82 de răspunsuri la „Destine la limită – Katie McGarry

  1. In concluzie trece din nou pe wishlist:-) , imi place, si imi place ca prezentati cartile insotite de trailere!! Doamneee dar carui fapt se datoreaza comentariile kilometrice??? Concursului de fidelitate care a fost? :-). Nu mai gaseam spatiul pt a lasa un comentariu.:-)
    Sti ce poti sa faci cu cele 12 pagini satelit din Divergent? Sa le traduci in romana, si sa creezi tu o carticica folisindu-te de tot felul de programe care infrumuseteaza o pagina etc si sa atasezi imagini cu actorul care l-a interpretat pe cel care povesteste, sa faci un exemplar neoficial sa zic asa e care sa il oferi premiu la un concurs.

    • Daca spui ca o treci din nou pe wishlist asta inseamna ca ai scos-o de pe lista? Ai citit unde o recenzie negativa?
      Nu a fost un concurs teoretic, pentru ca nu am ales castigatori pe cei ce au comentat cel mai mult. Am oferit carti tuturor celor care au fost cu noi pe blog in vara. Am pus desigur cateva reguli, asta ca sa nu ne pierdem toate cartile din biblioteca deoarece le-am dat de la noi.
      Cat despre ideea ta, este foarte interesanta, dar ca intervin cateva probleme. In primul rand nu avem dreptul sa traducem cartea cuiva si sa o oferim cadou. Ar fi ilegal, desi multi o fac, ador pasiunea mea pentru acest blog si nu as vrea sa am probleme.
      As putea sa fac articole, si sa traduc citate, sa pun poze, sa il fac cum ma gandesc eu ca e mai atractiv.
      Si ar mai fi o chestie, faptul ca cititorii nu se dau in vant dupa premii electronite. Iti spun asta pentru ca ne inscriem la organizarea unor tururi internationale, promovarea unor carti din America si primim dreptul de a oferi cartea unui citito si nu se inscriu mai mult de 2-3 persoane. A fost un caz special cand s-au inscris 20. Prefera cartile tiparite ca premii.

  2. Eram foarte curioasa cand am aflat ca o sa apara si la noi cartea asa ca am citit spoilers pe Goodreads! In apararea mea,sinopsisul era mult prea tentant- pur si simplu trebuia sa aflu mai multe despre Noah si relatia lui cu Echo, dar si despre secretele ei- si era teribil, incat nu pot sa cred ca exista astfel de mame (daca poti sa o numesti astfel!).
    Mi-am cumparat-o cand a aparut si vreau sa spun ca e superba.
    Chiar imi plac cartile de la Epica si sper sa sa o tina tot asa.

  3. În ultimul timp am văzut că multe bloguri promovează această carte însă nu am avut ocazia să o citesc până acum . Mereu mi-a plăcut ideea aceasta cu dubla perspectivă , astfel putem înțelege personajele mult mai bine …întregul lor caracter se poate desluși mai ușor. Chiar dacă am ignorat genul romance în ultimul timp atât ideea cărții cât și titlul mă atrag așa că o să-i dau o șansă iar apoi o să critic . Recenzia este exact așa cum trebuie să fie …îți dă suficiente detalii despre poveste încât să prinzi ideea dar nu-ți dezvăluie adevăratul mister dintre pagini 🙂 .

  4. Imi place recenzia!! De cand a aparut e pe lista mea de citit,dar inca nu am avut ocazia sa o fac.

  5. Este o carte superba. Mi-a ajuns la suflet cu fiecare pagina citita.
    Mi-a placut foarte mult de Noah Hutchins, tanarul singuratic, cu un aer rebel, teribil de sexy, ramas orfan in urma unui incendiu. Incearca din rasputeri sa invinga sistemul si sa-si recupereze fratii mai mici. Dorea sa formeze din nou o familie, dar sufletul ii este macinat si de un secret din noaptea incendiului. El devine un rebel doar pentru ca asa se poate apara mai usor de rautati.

    • Mi-a placut determinarea cu care lupta Noah. Asta dovedeste ca aparentele sunt inselatoare. In spatele imaginii de baiat rau pe care si-a creat-o, Noah, descoperim o cu totul alta persoana. Si mie mi-a placut cartea si abia astept sa citesc si urmatoarele volume.

  6. Nici pe aceasta nu am citit-o,dar este o carte care cu siguranta imi va placea,este o carte antrenanta.Am auzit ca a primit o groaza de premii si mi-ar placea sa o citesc.

    • Eu sper sa iti placa. Este o lectura placuta care te tine cu sufletul la gura pana la ultima pagina.

  7. Recunosc ca n-am citit toata recenzia , cartea asta o am la wishlist , vreau sa ma suprinda total!
    numai ca mai uitasem de ea , dar mi-ai adus aminte . N-am citit pana acum nici o carte din perspectiva personajelor principale de sexe diferite . ❤

    • Iti recomand cartea asta si sper sa iti placa! Nu vreau sa iti stric placerea de a descoperii personajele si povestile lor asa ca nu iti mai zic nimic. Te las pe tine.

  8. foarte frumoasa recenzia si trailer-ul desigur.nu credeam ca voi ajunge sa gasesc o astfel de recenzie.M-a emotionat foare tare mai ales ca ne-ai lasat asa fara sa stim cum e sfarsitul,dar desigur ai facut asta ca sa cititm cartea.pana acum nu m-a interesat aceasta carte,dar din momentul cand am citit despre cei doi care se inteleg unul pe altul,mi-a atras atentia foarte mult.si trailerul e forte bine realizat ,chiar daca nu-i facut de voi 😦 in acest moment cred ca aceasta carte e pe lista mea,dar nu foarte curand voi ajunge s-o citesc.numai daca o au una din prietenele mele,dar foarte putin probabil.le-o voi recomanda si lor si le voi spune sa va citeasca recenzia,daca cred ca nu-i o carte care merita citita 😛

    • a da!si tot am vazut cartea pe Goodreads,dar niciodata nu m-am gandit ca va fi tradusa in romana,mai ales de Epica.Ne-au facut o mare bucurie 😉

    • Ma bucur mult ca ti-am placut recenzia si ca te-a facut curioasa. Nu am preferat sa vorbesc despre sfarsit tocmai din motivul mentionat de tine, insa iti pot spune ca personajele au fost nevoite sa se confrunte cu problemele lor. Au avut ceva de castigat si ceva de pierdut. Abia astept sa o citesti si poate iti amintesti de blog si revi cu un comentariu.

      • binenteles ca voi reveni,mai ales la memoria mea „buna” (ma crezi ca nu mai stiu ce am maincat ieri? :)) )In orice caz,momentan pe lista mea am alte carti care le astept de o vesnicie si numa daca da Domnu’ sa le adeca la biblioteca ma incumet sa citesc….:-s

  9. Foarte frumoasa recenzia! Am auzit de carte dar nu credeam ca voi dori vreodata sa o citesc! Acum chiar vreau sa o citesc si o voi cumpara cat de curand posibil (promit). Pare o carte extraordinara. Nu degeaba a fost nominalizată pe Goodreads.

    • Ma bucur ca ti-a placut recenzia si ca te-a determinat sa vrei sa iti cumperi cartea. Sper ca o sa iti placa si poate dupa ce o termini o sa revi cu o parere. Sa te previn inainte: cartea e de fapt o trilogie, momentan, iar celelalte doua volume sunt scrise din alte perspective. Depinde de tine daca vrei sa le citesti pe toate. Celelalte doua nu au aparut la noi inca, dar cred ca le gasesti in engleza. Eu m-am apucat acuma de alta carte, dar vreau sa ma intorc la ele.

Lasa un comentariu