Recenzie: Hopeless. Fără speranță – Colleen Hoover


Fără speranță – Colleen Hoover

„Fără speranță” este o carte incredibilă ce a avut un impact mare asupra mea și cu siguranță va rămâne undeva, într-un colțișor al minții mele pentru mult timp. În urma acestei lecturi am rămas cu ciudatul sentiment al unor lacrimi ce vor să iasă la suprafață, dar totodată, ceva prea frumos la această poveste nu le-a lăsat să cadă pe obraz.

Este ca o balanță pe ale cărei talere se află în egală măsură romanță și dramă. Te pierzi în povestea de dragoste a personajelor principale, o poveste atât de intensă și de frumoasă. Să îi urmărești pe ei doi este ca un vis din care nu vrei să te mai trezești.

Din spatele acestei iubiri rupte din Rai iasă la suprafață o poveste care te sfâșie în mii de bucățele. Din umbră urmărești cum sufletul rănit al unui om este reparat doar de un alt suflet de om, un suflet care să știe ce să zică la momentul potrivit, să fie lângă tine când ai nevoie, să îți dea putere, să știe cum să acționeze ca să îți ia din durere și suferință și să te ajute să o suporți.

Sky a făcut școală acasă și este mulțumită cu puținele persoane implicate în viața ei, dar cea mai bună prietenă trezește un interes în ea față de viața într-o școală adevărată și față de tot ce se întâmplă acolo, așa că își convinge mama să o lase să trăiască această experiență în ultimul ei an de liceu.

În prima zi de școală îl întâlnește pe Holder, un băiat cu o reputație rea și cu o personalitate care o sperie dar totodată o atrage. Vrea să se țină departe de el dar nu își poate luă gândul de la chipul lui. Când stă în preajma lui vede la el schimbări bruște de comportament pe care nu și le poate explica. Vede în el o persoană drăguță și interesantă capabilă să o facă să zâmbească, o persoană ce suferă, zdruncinat pe interior dar și o persoană supărată, agresivă, plină de furie ce stă să explodeze. Un băiat fără speranță pe care soarta l-a adus în viață ei.

Dar în viață aceasta nimic nu e întâmplător. Destinul este un joc pe care nimeni nu știe să îl joace, cât despre Sky și Holder, destinele lor au fost cu mult scrise înainte să se întâlnească în prima zi de școală. Holder trezește în ea sentimente pe care nu le-a mai simțit niciodată cu nimeni, dar fiecare pas pe care îl face în viața ei vine cu adevăruri care dărâma din jurul lui Sky un zid pe care l-a construit fără să își dea seamă pentru a se proteja de o viață cruntă despre care îți este greu să citești.

„Fără speranță” este o carte ce ne arată că adevărata dragoste depășește imaginația noastră. Este o poveste unică, extrem de bine scrisă. Întâlnești foarte multe răsturnări de situație care te iau prin surprindere și care te lasă cu senzația că nu mai ai aer sau că 1000 de fluturi zboară haotic în stomacul tău. Cuvinte care îmi trec prin cap pentru a descrie această poveste sunt: misterioasă, dureroasă, devastator de tristă dar extreme de frumoasă.

Sky dă dovadă de o putere de neegalat prin capacitatea de a iubi din nou și prin încrederea pe care o poartă după toate obstacolele pe care le îndură. Modul în care se ocupă de trecutul ei devastator și deciziile vitale pe care le ea nu arată decât maturitate din partea ei.

Holder este un personaj intens și complex. Deși este consumat de vină și de durere el nu se lasă doborât. Este puternic pentru Sky, devine stâlpul ei de susținere și de înțelegere. Este alături de ea trup și suflet, chinuindu-se să o ridice atunci când cade și să îi dea din puterea lui pentru a sta în picioare. Încearcă să ia durerea ei pentru a o ajută să privească spre viitor deși și el trăiește o durere la fel de mare.

Împreună construiesc o relație indestructibilă, plină de emoții și de pasiune, cum nu am mai întâlnit în niciuna din cărțile pe care le-am citit până acum.

Chiar dacă această poveste este devastator de tristă, când dai la o parte momentele dureroase descoperi o poveste de dragoste cu adevărat frumoasă despre două personaje care sunt destinate să fie împreună. Este pur și simplu poetic modul în care autoarea Colleen Hoover orchestrează destinul astfel încât căile celor doi să se intersecteze, astfel încât sufletele lor să se atragă în moduri în care ei nu pot înțelege, iar atunci când află adevărul unul despre altul să fie de nedespărțit.

Cartea a fost publicată la Editura Epica și o puteți comanda de la:

sigla_libris elefant Epica
Anunțuri

9 răspunsuri la „Recenzie: Hopeless. Fără speranță – Colleen Hoover

 1. Pingback: Recenzie: Ugly Love de Colleen Hoover | Cărți nemuritoare·

 2. Pingback: Recenzie: Finding Cinderella by Colleen Hoover | Cărți nemuritoare·

 3. Dupa ce termin de citit „e usor sa te iubesc” si „e usor sa ma ranesti”, promit ca ma apuc si de aceasta carte. Recenzia ta m-a convins ca trebuie neaparat sa o citesc.

  • Cartile autoarei Colleen Hoover sunt superbe. Eu am citit mai multe din ele si iti pot spune ca fiecare carte, te va stoarce de lacrimi. Are un stil care te emotioneaza profund. Imi pare rau ca stau foarte prost cu timpul si cu greu reusesc sa ma mobilizez ca sa imi scriu recenziile pentru ca am multe de scris.

 4. Pingback: Recenzie: Slam. Din dragoste pentru Layken de Colleen Hoover | Cărți nemuritoare·

  • Crede-ma, merita sa ii dedici tot timpul din lume.
   Sper sa mai gasesc astfel de carti. Aseara am mai primit niste recomandari, dar acum am mai multe carti pe care trebuie sa le citesc zilele acestea si multe recenzii cu cu care am ramas in urma.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s