Recenzie: Cacealmaua – Oana Mujea


18664431

Cacealmaua – Oana Mujea

Simona Virgil –ziaristă

Laurențiu Sârbu – detectiv particular

Victor Blid – criminalist

Citisem undeva în ziua când a apărut cartea cum că ai pierde ușor firul poveștii deoarece are multe personaje. Practic nu am citit cărți polițiste. Nu am cărți polițiste în bibliotecă, cel puțin cred că nu am, deci pot spune că nu sunt în măsură să îmi dau cu părerea despre acest gen, dar cred totuși că numărul mare de personaje face parte din el. Adică ai nevoie de un număr mare de suspecți pentru ca deznodământul să nu fie ceva simplu de intuit.

Dacă vă gândiți să nu citiți aceste cărți din cauza numărului mic de pagini, eu vă spun că faceți o greșeală. Scrierea este de o calitate fascinantă reușind să dea un adevăr cuvintelor „lucrurile bune vin în pachete mici”. Povestea este foarte bună și cred că nu are nevoie de nimic în plus. Este perfectă așa cum este. Pentru mine acțiunea a fost suficientă ca să mă ține lipită de paginile cărții.

Nu v-am povestit încă despre ce este vorba și cred că ar fi cazul.

După ce o sinucidere este anunțată, Simona are nevoie de mai puțin de un minut la locul faptei ca să suspecteze că ar fi de fapt o crimă. Cei trei, Laurențiu, Simona și Victor ajung să lucreze împreună, dar totodată separați. Toți au momente când omit câte ceva față de ceilalți, dar dintre toți, Simona reușește să fie mereu cu un pas înainte.

Îmi place mult personajul feminin. Este isteață, îi fuge mintea, are un caracter puternic și de multe ori am avut impresia că îi intimidează pe cei doi bărbați. O întâlnim de cele mai multe ori în postura de a coordona cercetările, spunându-le mereu lui Laurențiu și lui Victor ce să facă. Cred că ajutorul ei este binevenit în condițiile de față pentru că , fără ea, băieții ar fi pornit, de multe ori, pe piste greșite.

Despre Laurențiu, nu pot spune decât că în spatele unui alcoolic se află cu siguranță un detectiv foarte bun. A avut câteva momente de strălucire și cred cu siguranță că este o persoană foarte deșteaptă, dar drumul pe care a ales să meargă în viață l-a afectat mult.

Despre Victor, cred cu siguranță că poate mai mult decât lasă să se vadă, dar am cumva impresia că și-a pierdut încrederea în sine. Am aflat destul de puține despre el, dar am rămas cu această părere când am aflat câte puțin și despre fostă lui parteneră. Cred că a fost coordonat în meserie de Iolanda cum este coordonat și de Simona. Dar este o părere în formare și cred că mai am multe de descoperit până să fiu sigură de ce să cred despre el.

„Cacealmaua” a fost o poveste interesantă și captivantă. Cred că această carte mi-a deschis apetitul pentru acest gen al cărților polițiste și pot spune cu siguranță, că îmi doresc să citesc mai multe.

Anunțuri

8 răspunsuri la „Recenzie: Cacealmaua – Oana Mujea

  • Am laut-o cu ziarul Evenimentul zilei. Este 3,9 lei.
   Apare la 2 saptamani cate o carte. O sa fie 12 carti politise in total. Aceasta este prima, urmata de a doua care a aparut saptamana aceasta Alibiul perfect.

   • 1.90 cartea 2 lei ziarul. Mi-am luat-o. Chiar acum stau in pat si o citesc. Sa sti ca nu depasesc 100 de pagini cartile. Asa este proiectul. Mie imi plac foarte mult. Chiar sunt captivante cartile. Si vor urma si 12 carti fantasy.

   • vor urma dupa 12 carti politiste tot scrise de oana mujea?sper sa urmeze razboiul reginelor.si nu sti ce carti vor urma dupa alibiul perfect?

   • Vor mai urma inca 10 politiste scrise de ea. 2 au aparut deja.
    Nu va aparea ceva din ce a scris deja.
    La fiecare 2 saptamani apare cate una pe care o scrie in timpul dintre perioadele de publicare.
    Cartea care o sa apara peste o saptamana se numeste Labirintul mortii. Eu o sa anunt cu o zi sau doua inainte de fiecare aparitie.

   • ok!merci foarte mult!deci de aceea sunt asa scurte cartile…..:> sper sa mai gasesc cacealmaua,daca nu e buna si alibiul perfect 😉

   • Nu stiu Cacealmaua daca o mai gasesti. A aparut deja de aproape 3 saptamani, dar poate ai noroc si gasesti Alibiul perfect.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s