Trilogia Albă-ca-Zăpada la Editura Trei


Avem parte de multe surprize din partea Editurii Trei. Nu degeaba am devenit atât de fascinată de cărțile lor în ultimul timp.

Roșu ca sângele – Salla Simukka,

Editura va publica în colecţia YOUNG primul roman din trilogia Albă-ca-Zăpada a scriitoarei finlandeze Salla Simukka, trilogie supranumită „Millennium pentru adolescenţi”.
Ei bine, primul roman, ROŞU CA SÂNGELE, va fi lansat anul acesta, la târgul de carte Gaudeamus, în prezenţa autoarei! Aşadar, Editura Trei şi Ambasada Finlandei în România vă aşteaptă sâmbătă, 23 noiembrie 2013, ora 13.00, la Pavilionul Central Romexpo – standul Invitatului de onoare (nivel 0.00, stand 3). Alături de autor se vor afla ES Dna. Ulla Väistö, Ambasadorul Finlandei în România, şi Magdalena Mărculescu, director editorial Editura Trei.

ROŞU CA SÂNGELE (primul volum al trilogiei Albă-ca-Zăpada) de Salla Simukka, traducere de Sigrid Crâsnean – din noiembrie în librării!

Acum și adolescenții au o Lisbeth Salander a lor!

E cea mai grea iarnă din ultimii ani; străzile din Tampere, Finlanda, sunt îngheţate şi acoperite de zăpadă. Şi nimic nu contrastează mai tare cu albul zăpezii decât sângele.

Lumikki Andersson, o adolescentă în vârstă de 17 ani, locuieşte singură şi merge la un liceu de arte. Şi-a făcut o regulă din a nu se implica în lucruri ce nu o privesc. Totuşi, această regulă este pusă la încercare în ziua când Lumikki găseşte bancnote pătate de sânge în camera obscură a liceului.
Dându-şi seama că trei elevi de la liceul său au un amestec în acest incident, Lumikki se trezeşte înghiţită în hăţişul unei afaceri intenaţionale cu droguri. Viața îi este pusă în pericol.

Lumikki Andersson, eroina trilogiei Albă-ca-Zăpada, a învăţat să se apere singură şi să nu aibă încredere în nimeni. E un lup singuratic şi o supravieţuitoare. A fost agresată brutal la şcoală, iar acum s-a mutat în Tampere, unde locuieşte singură. Lumikki e inteligentă, sarcastică, are o anume duritate şi îi place solitudinea. De asemenea, îi place să se lupte corp la corp, să înoate în apă îngheţată, să alerge şi să viziteze galerii de artă. A hotărât că nu mai vrea să-i fie niciodată frică de nimic.

Nu toate poveştile se sfârşesc cu „Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi…”

„Romanele acestei foarte talentate scriitoare finlandeze, Salla Simukka, au fost o revelaţie pentru mine. Lumikki Andersson, eroina curajoasă a trilogiei, ne poartă într-o călătorie plină de evenimente neaşteptate, care ne încântă şi ne înfioară deopotrivă.” – Emily Thomas, editor, Hot Key Books

„Roşu ca sângele dă startul unei aventuri provocatoare, alături de Lumikki, o eroină care calcă pe urmele Larei Croft.” – Keskisuomalainen

„Romanul Sallei Simukka te prinde în strânsoare ca iarna siberiană.” – www.goodreads.com

Salla Simukka (n. 1981) este autoarea succesului internaţional Albă-ca-Zăpada. De asemenea, este traducătoare şi o autoare experimentată de literatură pentru adolescenţi. Simukka semnează în mod regulat recenzii la cărţi în cotidiene şi săptămânale şi este editor asosciat la o publicaţie literară pentru tineri, Lukufiilis. În ianuarie 2013, pentru romanele sale Jäljellä şi Toisaalla, Salla Simukka a fost recompensată cu Topelius Prize, cel mai prestigios premiu finlandez acordat autorilor de literatură pentru copii şi adolescenţi.

Sursă:  Young Fiction Connection

Reclame

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s