Apariții editoriale la Editura Univers


Editura Univers pregătește o serie de cărți noi. O primă carte, este scrisă de Clemens J. Setz și se numește Dragostea în vremea Copilului din Mahlstadt.

Clemens J. Setz (n. 1982, Graz) este poet, romancier, dramaturg și traducător, autor al romanelor Söhne und Planeten (2007; Fii și planete), Die Frequenzen (2009; Frecvențe), Indigo (2012). A fost distins cu Premiul Ernt-Willner (2008), Premiul pentru literatură al orașului Bremen (2010), Premiul Târgului de Carte de la Leipzig pentru Dragostea în vremea Copilului din Mahlstadt, iar cărțile sale au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în arabă.

Coperta Clemens

O tânără care își pune prietenul s-o încuie într-o cușcă în propria ei bucătărie; un bărbat locuind singur pe o planetă îndepărtată dintr-o galaxie necunosctă; un scriitor încărunțit, într-un pat cu gratii, devenit piesa principală a arhivei propriei sale opere postume; și mai e și Lilly, care, „după o zi lungă şi grea la birou, a constatat că i-au crescut aripi pe omoplaţi: nişte excrescenţe de piele roz murdar, cu un aspect vulnerabil, care-i dădeau mâncărimi ca acelea ale înţepăturilor de ţânţar”. Sunt doar câteva dintre personajele stranii ale acestui volum de proză scurtă al tânărului scriitor austriac Clemens J. Setz. La apariţie, Dragostea în vremea Copilului din Mahlstadt a fost o revelaţie pentru critică şi public deopotrivă, prin fineţea şi rafinamentul limbajului, prin iscusinţa cu care scriitorul îşi pune personajele să se descurce în situaţii bizare sau de-a dreptul groteşti, prin inserţiile neaşteptate de fantastic şi comic într-un cotidian marcat de banalitatea şi stresul obligaţiilor sociale.

Anunțuri

Un răspuns la „Apariții editoriale la Editura Univers

  1. Bună! Și eu am o colaborare cu ei, este foarte bună și sunt foarte de treabă. Vreau să-ți spun că am și eu un concurs, dacă nu te superi, însă participanți nu prea mulți. Aș fi foarte încântat dacă, în limita timpului tău disponibil, ai putea să-mi faci puțină reclamă la el, pentru că îs la început și… na, toți am fost la început.
    Îți mulțumesc, spor la treabă: http://falled.blogspot.ro/2014/09/its-time-for-giveaway-and-youre-invited.html

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s