Lansare carte: Primejdii în regat de Alain Berenboom


Astăzi în Cluj Napoca va fi lansată cartea Primejdii în regat de Alain Berenboom pe care o găsiti la Editura Flacara. În cadrul lansării autorul va acorda autografe!

1898694_379020605573674_918664178_o

 

Un funcționar din administrația belgiană dispare de-acasă. Mama și sora lui îl angajează pe Michel Van Loo, un detectiv lipsit de experiență, să-i dea de urmă. Un caz care inițial pare simplu devine extrem de complex, pe măsură ce detectivul înaintează cu cercetările sale, stârnind un viespar nebănuit la început.

Contextul în care se desfășoară investigațiile este extrem de complicat. Acțiunea se petrece în 1947, în Bruxelles. La doi ani de la sfârșitul războiului, Belgia încearcă să-și vindece rănile provocate de cel mai cumplit flagel pe care l-a cunoscut omenirea. Se încearcă instaurarea stării de normalitate, a armoniei sociale, asigurarea bunăstării de odinioară. Și totuși, trecutul îi urmărește pe toți, astfel încât în mica țară sunt confruntări între republicani și regaliști, între comuniști și cei de dreapta, între sindicaliști și patroni. Până și în cadrul mișcărilor de stânga sunt disensiuni – unii acceptă tutela Moscovei, alții o resping cu îndârjire. Miza tuturor acestor convulsii? Ca de obicei, lupta pentru putere.

La toate acestea se adaugă și vânarea cu înverșunare a celor care au colaborat cu ocupantul nazist – unii dintre ei au fugit pe alte meleaguri, au rămas însă destui care caută să-și facă uitate petele din biografie.

Un polar palpitant, datorat unui important scriitor belgian contemporan.

Reclame

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s