O să mă ştii de undeva de Petronela Rotar – Editura Herg Benet


În noutățile de săptămâna aceasta prezentăm:

O-sa-ma-stii-de-undeva-248x350‘O să mă ştii de undeva’ de Petronela Rotar

Anul apariției: 2014
Editura: Herg Benet
Număr de pagini: 128
Secțiune: ProzăPoezie

O să mă ştii de undeva e ca o matrioşcă din păpuşi de sticlă, cu care umbli c-un fel de teamă, să nu le scapi şi să se strice, dar apasă fără frică, intră, trage, priveşte-le, studiază-le, citeşte – au trecut prin multe, au rezistat în lumea reală şi au să reziste şi-n varianta lor hîrtioasă. (…) După ce-o să citeşti cartea ei de debut, o să exclami precum o tenismenă care tocmai a cîştigat un turneu foarte important – WOW! – şi de aici încolo o să ştii exact de unde o cunoşti.”

(Mihail Vakulovski)

“Scrisul acestei femei frumoase din toate unghiurile de vedere şi de simţire nu se savurează. Se muşcă, se mestecă, se-nghite drag. E dulce şi te ustură. Incantaţie şamanică este aceasta, nu scriitură. Vrăjitorie curată căreia n-ai cu ce să vrei să i te sustragi. Curgi cu ea, te-amesteci şi te umpli de bună mireasmă. Pentru că ea e bună şi se dă. Pentru că ea e atât de bună încât te restituie ţie-ţi. Cuvinte-flori-de-câmp care nu se adună-n mănuchiuri, ci se răsfiră-n… poveme. L-am auzit pe Iulian Tănase zicând c-aşa se cheamă poveştile-poeme. Îndată m-am gândit la Petronela, c-o ştiu de undeva, din miezul nestricat al lumii, din timpurile-n care nu i se despărţiseră apele şi nici vântoasele în asta şi cealaltă. Pe când aveam noi ochi mulţi de heruvimi şi aripi şase de serafimi.”
(Ana Barton)

“Scrie cu pasiune, știe să riște, să-și transforme experiența de viață în poeme. Este recognoscibilă și nu plictisește. Petronela Rotar are toate șansele unei traiectorii literare memorabile.”
(Alexandru Petria)

 

Anunțuri

3 răspunsuri la „O să mă ştii de undeva de Petronela Rotar – Editura Herg Benet

  1. Cred ca as vrea sa citesc si eu cartea, si din cate am vazut, nu are un pret exagerat . poate o sa mi-o cumpar.
    Uite ca daca nu am apucat sa ma uit pe blog inainte de Paste am ratat sa o iau la oferta. O luam cand mi-am facut comanda de la Libris.

  2. Eu am exclamat „WOW” la descrierea Anei Barton si m-a facut sa imi doresc sa citesc aceasta carte .

    • Eu imi doresc mult sa o vad la mine in biblioteca. Plus ca mi se pare ca ea este pe coperta. E foarte frumoasa, si ea si coperta. 😛

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s