Recenzie: Niciodată împreună? de J.A. Redmerski


Titlu: Niciodată împreună?
Autor: J.A. Redmerski
Editura: Trei
Disponibilă la: Trei, Libris, Elefant, BookCity, Okian
Varianta engleză: Okian, Book Express

 

Două inimi tinere, două suflete pierdute, două jumătăți ale aceluiași întreg a căror întâlnire întâmplătoare îi trimite împreună pe un drum spre autodescoperire. Un drum ce îi trezește la viață și îi învăluie în sentimentul ciudat că au fost destinați să se întâlnească. Sunt perfecți împreună, doar că din experiețele lor perfecțiunea nu există, dragostea este o iluzie care ajunge să te rănească într-un final.

 “Andrew Parrish și cu mine am fost sortiți să ne întâlnim în autobuzul acela, în Kansas.

Coincidența este doar termenul conformist pentru destin.”

Camryn este o tânără domnișoară care se simte prinsă în propria viață, fiindu-i frică să fie ea însăși și să exprime ceea ce vrea, neputând să facă față durerii trecutului ce o urmarește. Acest lucru o înspăimântă, o face să își dorească cu disperare să simtă din nou orice emoție profundă, o face să se îndoiască de sănătatea ei mentala și de abilitatea de a iubi. Dorind să se rupă de toată greutatea prezentului ei, într-o zi cumpară un bilet de autobuz și pleacă fără a avea o destinație clară în minte. Tot ce vrea este să se distanțeze de viața ei și de toate persoanele ce fac parte din ea.

Andrew are proprii lui demoni cărora nu poate să le facă față, motiv ce l-au făcut să urce în acelaș autobuz. În timp ce Camryn fuge de viața ei, Andrew o pune pe a lui în așteptare, călătoria cu autobuzul devenind pentru amândoi o analogie pentru amânare și scăpare de realitate.

Din momentul în care se întâlnesc  ei simt o înrudire de idei și de scop, descoperă încet că împărtășesc aceleași convingeri de ghidare, aceleași gânduri despre viață în general și aceleași frustrări cu privire la lumea din jurul lor.

“… toată această așezare la casa ta și planificare a viitorului sunt o minciună… Petreci prea mult timp planificând viitorul și nu faci decăt să te dai înapoi sau rămâi pe loc în același punct, toată viața ta.”

Prietenia lor se construiește lent, cărămidă cu cărămidă, un strat mic de încredere după altul. Nimic nu este grăbit, legatura dintre ei crește în ritm propriu și se dezvoltă cu grijă.  Îi urmărim cum se îndrăgostesc pas cu pas și ne îndrăgostim și noi, de ei, de fantezia pe care o trăiesc.

Andrew o ajută pe Camryn să dea grai dorințelor și poftelor ei. Îi arată cum să își trăiască viața fără să îi fie frică să fie ea însăși, dărmând cu grijă pereții pe care i-a ridicat în jurul ei, o ajută să reconstruiască o relație emoțională cu lumea ce o înconjoară.

“Nu mai știu ce vreau sau ce simt și nu cred că am știut vreodată cu adevărat.”

Camryn este declanșatorul lui Andrew pentru a-și dori mai mult de la viață. El recunoaște că ei doi se potrivesc de minune împreună și vede în ea o fată care i-ar putea captiva irevocabil inima.Camryn îl face să se bucure de fiecare zi petrecută împreună și să nu irosească niciuna. Ea devine încet o viziune a tuturor speranțelor și viselor pe care Andrew le-a avut vreodată. Se îndragostește de Camryn din toată inima dar nu o grăbește și nu o forțează să îi ofere în schimb aceleași sentimente; El îi oferă răbdator tot timpul de care are nevoie să devină conștientă de sentimentele ei și să le accepte.

Prin crearea micului lor “cocon” de dependență și sprijin reciproc, ei sunt capabili să își răspândească aripile și să guste viața în toată ambundența ei de arome. Tensiunea sexuală ajunge să  fie mai prezentă ca niciodată, dar nu coordonează conexiunea dintre ei. Când dau frau liber dorințelor lor, ceea ce au este mult mai mult decât o relație fizică – se predau complet unul celuilalt; sufletele lor se contopesc, devenind unul singur. Punctul culminant al povestii este temporizat cu perfecțiune și nu este oferit cititorilor prea simplu sau la momentul nepotrivit. După ce suntem obișnuiți cu o progresie lentă a evenimentelor, de care ne bucurăm cu desăvârșire, pentru că nu vrem să se termine călătoria lor, avem parte de mama tuturor finalurilor, un apogeu ca o palmă ce ne trezește la realitate și ne lasă fără aer.

Niciodată împreună? este o poveste în care personajele se îndrăgostesc trup și suflet, fiind învăluiți în dorința de a nu pierde niciodată ceea ce au. Este o poveste despre descoperirea unei direcții în viață și a unei persoane care să te urmeze pe acea cale. Întâlnirea dintre Camryn și Andrew în acel autobus seamană mai mult cu un destin scris în stele pentru două inimi ce sunt făcute să fie împreună decât o pura întâlnire întâmplătoare între două suflete rătăcite. Conexinea lor este intensă și de necontenit.

“Cred că, dacă ar exista reîncarnare, noi am fost iubiți în toate viețile noastre anterioare.”

Această carte ar trebui să fie pe lista tuturor spre a fi citită deoarece reușește să poarte cititorii pe culmea celor mai intense emoții.

Niciodată împreună? de J.A. Redmerski a apărut la Editura Trei și poate fi comandată de la:

Capture Libris elefant
Anunțuri

6 răspunsuri la „Recenzie: Niciodată împreună? de J.A. Redmerski

  1. Nu am citit-o inca, dar sper sa o fac cat de curand. Am auzit numai lucruri bune despre ea asa ca, sunt sigura ca nu voi fi dezamagita.

    • Este o carte superba. E pacat sa nu o citesti. Eu acum am inceput continuarea ei, dar din primele 50 depagini inca nu m-a captivat ca prima carte.

  2. Pingback: Trei noutății!! | Cărți nemuritoare·

  3. Cartea e superba. Am citit-o acum o luna. Am plans de numa spre final.
    Este plina de emotie. Imi plac mult cartile acestea. Sper sa mai gasesc pentru ca as vrae sa imi mai cumpar tot in acest gen.

  4. Frumoasa poveste , mi-ar placea sa am ocazia sa o citesc , De fapt , felul in care faci rezumatul si prezinti o carte , imediat ne trezeste curiozitatea si dorinta de a o citi . Multumim .

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s