Recenzie: Mathias – Anna Vary ( Ultima vrăjitoare din Transilvania#2)


Titlu: Mathias ( Ultima vrăjitoare din Transilvania#2)
Autor: Anna Vary
Editura: Herg Benet
Disponibilă la: Herg Benet, Libris, Elefant

 

Deși am citit cartea în iarnă imediat după ce am terminat primul volum, am uitat să postez recenzia până acum. Cumva am avut impresia în toată această perioadă că deja este pusă pe blog. Se pare că m-am înșelat, dar mă bucur că mi-am reamintit de ea înainte să apară volumul 3 :).

 ***

Povestea continuă cu aventura Alexandrei, care se întoarce acasă și încearcă să uite experiența marcantă, petrecută în satul V., pentru a putea reveni la viața ei de adolescnetă lipsită de griji.

Dragostea pe care Alexandra i-o poarta fratelui ei este pusa la incercare atunci cand aceasta este cuprinsa de nelinistea ca ceea ce s-a intamplat in satul V. nu s-a incheiat, ci doar a ramas neterminat.

Pe parcurusul lecturi ajungi să te întrebi cât va dura această liniște aparentă și modul în care povestea contesei va mai influența viața Alexandrei. Dar liniștea nu durează mult, și alături de personajul principal ai impresia că o iei razna când personajele din satul V., apar în București și sunt perfect integrate și adaptate la viața trepidantă a orașului. Vechile personaje apar reinventate, Mathias alias Matei, având aproximativ 20 ani, Lorena ca soră a lui Aneke, fiind rebelă și nonconformistă, Nori ca o tânără adolescentă, iar Aneke se apropie mai mult de ideea de vrăjitoare rea decât în primul volum.

Primul șoc pe care care l-am avut este întâlnirea dintre Alexandra și noul Mathias, care apare ca noul iubit al mamei ei, chiar dacă între ei este o diferență mare de vârstă și se comportă ca și cum nu ar cunoaste-o, ceea ce o enervează și o face confuza.

Totuși, la început, povestea este translucidă și te face să te simți că normalitatea este țesută cu ață albă și că nu va dura mult până se va destrăma. Și așa se și întâmplă, pornind de la alungarea din casă a Alexandrei de către mama ei pentru că a găsit-o sărutându-se cu Matei. Urmată de răpirea micuței Nori.

În acest volum apare mult mai des contesa Aneke, ceea ce m-a bucurat mult, și este mult mai deschisă față de Alexandra, dezvăluindu-i o mulțime de lucruri noi și foarte interesante.

Aventura începe atunci când, în căutarea lui Nori, se reîntorc în satul V.,  care este total schimbat, oamenii sunt nebuni, miturile și legendele sunt duse și ele la extrem și puse în practică, iar vrăjitoarele devin reale și rele. În poveste sunt introduse noi personaje care fac povestea și mai interesantă și aflăm că răpitorul lui Nori are legătură cu biserica. De aici pornești într-o aventură de a afla o mulțime de întâmplări care mai de care mai extremă, care nu fac decât să te țină cu sufletul la gură. Povestea este mult mai ambla si mai colplexa, iar ea nu incepe din momentul in care Alexandra ajunge in satul V., in primul volum, ci de la prima aparitie a contesei. Astfel, trecutul contesei Aneke este cheia care poate să îi scoată din labirint, iar dorința de răzbunare și de salvare a micuței Nori, o fac pe contesa să își dezvăluie adevărata față.

În acest volum aflăm cu adevărat povestea ei, de ce și cum a ajuns așa , ceea ce ne ajută și pe noi să aflăm răspunsurile pe care le căutam încă din primul volum.

Povestea este plină de mistere, minciuni, trădari, iubiri, planuri secrete și, mai ales, dorințe de răzbunare, tot ceea ce e nevoie pentru o poveste antrenantă.

Abia aștept volumul trei,  sperand  să aflu de ce personajul principal este trasă în această poveste, care este scopul ei, precum și ce aventuri urmează să se mai petreacă.

Mulțumesc mult Editurii Herg Benet pentru această carte, a fost o lectură foarte frumoasă.

Mathias este al doilea volum din trilogia Ultima vrăjitoare din Transilvania de Anna Vary, iar recenzia volumului I o găsit deja pe blog. Cartea a fost publicată la Editura HergBenet și o puteți comanda de la:

Editura Herg Benet Libris elefant
Reclame

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s