Recenzie: Slam. Din dragoste pentru Layken de Colleen Hoover


Slam_3

Slam. Din dragoste pentru Layken

Titlu: Slam. Din dragoste pentru Layken
Autor: Colleen Hoover
Editura: Epica
Disponibilă la: Epica, Libris, Elefant, BookCity
Varianta engleză: Okian, Book Express

 

Am savurat fiecare moment din această carte și am fost de-a dreptul uimit de veridicitatea personajelor și, de asemenea, am fost surprins de poveștile lor de viață, care m-au impresionat în adevăratul sens al cuvântului.

Cartea începe cu mutarea lui Layken, personajul principal, împreună cu mama ei și fratele ei în vârstă de nouă ani, Kel, din Texas în Ypsilanti, Michigan. Mutarea este determinată de moartea recentă a tatălui lui Layken și , deoarece, mamă lor nu poate face față singură cheltuielilor, această decide să accepte jobul oferit din Michigan, un job mai bine plătit decât orice alt job pe care și l-ar fi putut găsi în Texas. Dar asta este doar o parte din adevăr.

Layken (sau Lake, cum îi zic prietenii) abia a împlinit optsprezece ani și este în ultimul ei an de liceu. La început nu este încântată de mutare, dar după ce îl cunoaște pe vecinul ei, Will, de care se simte atrasă, lucrurile se schimbă.

Will are douăzeci și unu de ani și este pasionat de poezia slam. La fel că Layken, acesta este singurul stâlp de sprijin pentru familia lui, adică pentru frățiorul lui, care este de o vârstă cu Kel, cei doi rămânând singuri după moartea părinților lor. Deși, pentru Will, pe primul loc se află fratele lui și job-ul, în viața lui își face simțită prezența Lake.

Am fost fermecat când am pășit prima data în clubul de poezie slam, alături de personajele noastre, Lake și Will. Oamenii urcă pe scenă pentru a-și elibera sufletul doar prin versuri și prin mișcările corpului. Exact asta face și Will, la insistențele lui Lake, interpretând o poezie numit㠀œ”Moarte”, o poezie care o impresionează pe Lake până la lacrimi.

Dacă credeți că totul este bine și că o să rămână așa vă înșelați. La scurt timp după întâlnirea lor la clubul de slam, Lake află că Will este profesorul ei, ceea ce face imposibilă relația lor, deoarece Will are nevoie de job-ul de profesor pentru a-l crește pe Caulder, fratele lui mai mic. Dar totul pare să se schimbe, din rău în mai rău. Întrebarea pe care mi-am pus-o de-a lungul romanului e ”Se poate mai rău de atât?” și întotdeauna am primit un răspuns afirmativ. Întrebarea pe care v-o puneți voi este probabil dacă vor reuși cei doi să rămână împreună și să treacă peste toate aceste greutăți împreună. Pentru acest lucru trebuie să citiți cartea.

Dacă v-a plăcut Fără speranță, o să vă îndrăgostiți pe loc de această carte.

Slam de Colleen Hoover este o poveste încărcată de emoție în care speranța este un punct principal, este despre iubire și despre sacrificiul pe care îl faci pentru a rămâne cu persoana iubită.

Cartea a fost publicată la Editură Epica și o puteți comanda aici:

sigla_libris elefant Epica
Anunțuri

12 răspunsuri la „Recenzie: Slam. Din dragoste pentru Layken de Colleen Hoover

  1. Pingback: Recenzie: Ugly Love de Colleen Hoover | Cărți nemuritoare·

  2. Am cumparat cartea, cred ca acum vreo luna, dar nu am apucat sa o citesc.
    Recenzia ta m-a facut sa trag tare, sa termin ce am acum „in progress” si sa ma pot apuca de Slam. Abia astept!! 🙂

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s