Recenzie: Vizionare de Lars Saabye Christensen


vizionare-lars-saabye-christensen~8357426Titlu: Vizionare
Autor: Lars Saabye Christensen
Editura: Univers
Disponibilă la: Univers, Libris, ElefantOkian

 

Am descoperit în paginile cărții ceea ce putea fi o frumoasă poveste de dragoste între doi tineri care s-au iubit foarte mult la început, dar, cu timpul, în relația lor au apărut neînțelegerile și certurile, ceea ce i-a făcut pe cei doi să se distanțeze unul de celălalt.

Povestea este narată de Will, personajul principal, un scenarist ale cărui scenarii nu au fost acceptate de niciun producător, care trăiește de patru ani cu iubita lui, Cathrin, frumoasă și deșteaptă, cu o situație financiară mult mai bună decât cea a lui Will, ea fiind art director într-o agenție de publicitate.

Copilărind la țară, Will și-a dorit să nu aibe aceeași soartă că și părinții lui, să fie nevoit să rămână la sat, unde ar fi trebuit să muncească din greu să își câștige existența. Foarte ambițios, și cu multe idei, Will pleacă de acasă cu speranța că va deveni un mare scenarist, doar că lucrurile nu stau chiar așa. În tot acest timp, Will nu a realizat mare lucru și el este perfect conștient de asta.

Nici pe plan sentimental nu o duce prea bine, deoarece relația lor a devenit monotonă, iar pentru a rezolva această problemă, Cathrin a venit cu ideea vizionarilor de apartamente, nu pentru a le cumpăra, ci doar pentru a-și experimenta jocul periculos, dar, în același timp, foarte pasional și incitant, care speră să reaprindă flacăra iubirii lor. Cathrin trece de la indiferența pe care o manifesta în ultima vreme și i se dăruiește lui Will prin toate ascunzișurile locuințelor vizionate, jocul devenind cu atât mai excitant cu cât cei doi sunt pe punctul de a fi prinși de alți vizitatori.

Acest joc erotic pare să ascundă probleme profunde ale cuplului, departe de a fi însă recunoscute și acceptate, ceea ce complică lucrurile pentru cei doi. În urma acestor întâmplări seducătoare ce oferă speranță că totul o să fie bine, Will este chemat pentru a încheia un contract de a scrie un scenariu bazat pe experiențele din timpul vizionarilor de locuințe.

Totul se schimbă când Cathrin dispare, iar Will este bântuit de gândul că ar fi putut face ceva să o țină lângă el, dar a ales să nu facă nimic. Nu poate să își explice de ce a plecat de lângă el, unde s-a dus, ce face, de ce i-a lăsat pe toți un urmă, de ce nu l-a luat cu ea.

M-am gândit mult la Will și la acțiunile lui, un om cu multe vise și idei, dar care a ales întotdeauna calea ușoară să ajungă la ele. În multe privințe nu sunt de acord cu el și nu aș fi procedat la fel dacă aș fi fost în locul lui.

Mi-a luat un pic să mă obișnuiesc cu stilul autorului cu fraze extrem de ample, devenind însă alert odată cu ritmul acțiunii. Astfel, Vizionare este o carte care merită citită, o carte ușoară, care îți deschide apetitul pentru alte romane ale autorului Lars Saabye Christensen.

Mulțumesc Editurii UNIVERS pentru această carte minunată.

Vizionare de Lars Saabye Christensen se poate achiziționa de la:

editura univers Libris elefant

 

Reclame

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s