Lumea lui Nicoll: „Dacă citești asta înseamnă că ai umor”


„M-am săturat de cărți în care personajele stau și se uită pe pereți, torturate de lipsa de sens a vieții. De-aia nu se vând decât romane polițiste – pentru ca spun povești. De ce să nu avem și povești care spun ceva despre condiția umană?

Născut în 1962 la Dundee, în Scoţia, Andrew Nicoll a fost silvicultor înainte să-şi facă o carieră în jurnalism. În prezent, scrie articole politice pentru The Sun. A publicat proză scurtă în numeroase reviste, printre care şi New Writing Scotland, iar în 2008 şi-a făcut debutul editorial cu romanul A fost odată ca niciodată (The Good Mayor; Editura ALLFA, 2014).

Distins cu Premiul Saltire pentru cel mai bun roman de debut al anului şi tradus în peste douăzeci de limbi,A fost odată ca niciodată l-a impus pe Andrew Nicoll în lumea literelor şi a fost urmat de alte două romane:The Love and Death of Caterina (2011) şi Dacă citeşti asta înseamnă că am murit (If You’re Reading This, I’m Already Dead, 2012; Editura ALLFA, 2013).

„Transmitem știrile cu zâmbetul pe buze!”, ne comunică Editura ALL. „Sunt primele dintr-o campanie care încearcă să țină pasul cu campania electorală,într-un stil de poveste.”

Ne vom putea bucura de prezența lui Andrew Nicoll în noiembrie, la Târgul Gaudeamus, și dacă tot vom avea parte în luna sosirii lui în România și de alegeri, autorul face cunoscute două personaje în gazeta lui „Lumea lui Nicoll” care doresc să participe la alegerile prezidențiale:

Tibo Krovi, căruia, „îi place să fie primar dar mai mult îi place de secretara lui” și Otto Witte care „după ce a fost 5 zile regele Albaniei, acum vrea să fie 5 ani președintele României.”

„Dacă citești asta înseamnă că ai umor”

 (Click pe poze pentru a putea citi)

Lumea lui Nicoll_Page_1 Lumea lui Nicoll_Page_2
Reclame

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s