Un asasin in rochie – Recenzie, Diamantul de la miezul noptii de Sarah J. Maas


Diamantul de la miezul noptii - Sarah J. Maas

Titlu: Diamantul de la miezul noptii
Autor: Sarah J. Maas
Editura: Rao 
Disponibilă laDiverta, Rao 

Tags: Fantasy, Fictiune, Aventura, Asasini, Romanta, Romance, recenzie, rezumat carte

Încep prin a mulțumi Clubului Diverta pentru această carte care a alimentat pasiunea mea pentru acțiune, pentru o lectură captivantă și pentru personaje cu un caracter puternic.

La vârsta de 18 ani, Celaena Sordothien, este unul dintre cei mai de temut asasini din Andover. A petrecut un an de muncă grea în închisorile din Endovier, un loc de temut, un infern ce se scurge greu prin ochii prizonierilor. Își recâștigă libertatea obținând prin luptă titlul de campion al regelui, un nume mare pentru meseria de asasin regal dar, aceasta este departe de loialitatea pe care ar trebui să o aibă față de coroană.

Minciunile și înșelăciunea o urmăresc mereu pe Calaena, iar în timp ce se luptă să îndeplinească ordinile regelui, lucreză la propriile planuri pentru a afla ce mister ascunde fiecare crimă pe care trebuie să o execute.

Diamantul de la miezul nopții este al doilea volum din seria scrisă de Sarah J Maas, în care suspansul alimentează mult senzația de a roade unghiile. Este o poveste bine prezentată, o distribuție cu personaje puternice, și desigur arătoase, o acțiune antrenantă de la început până la sfârșit. Este clădită dintr-un amestec minunat de romantism sfâșietor cu momente erotice, acțiuni violente, caractere înșelătoare, și trădare epică ce vine din toate părțile. Nimic nu este ceea ce pare.

Elementele fantastice sunt absorbite lent în poveste, la fel că și în primul volum, această lectură prosperă prin acțiune și multe puncte de conflict.

Mi-a plăcut mult personajul lui Chaol, ce joacă un rol mult mai mare în acest volum. Reușim să vedem mai mult din sentimentele lui față de eroina noastră și cât de departe ar merge pentru a o proteja, chiar dacă uneori acest lucru le-ar face mai mult rău decât bine. Este un personaj puternic cu un statut de războinic, caracterizat prin bunătate, se exteriorizează mai greu, fiind mereu serios, deloc copilăros.

Dorian, prințul moștenitor, fiul regelui, deși, la rândul lui, un luptător, reușește să se împartă și pe cărări extreme, să se detașeze de lumea în care trăiește și să se relaxeze atunci când nu este nevoie să fie în gardă. Așa se caracteriza el în primul volum, triunfand în multe momentele în care o ademenește pe Calaena să se desprindă de gândirea de asasin și să se relaxeze în compania lui. În volumul doi, personajul lui se dezvoltă foarte mult, devenind colac de salvare pentru Calaena, atunci când aceasta este înconjurată din toate părțile de trădare.

Personajele secundare sunt blocuri dinamice în această poveste. Acestea au cel puțin un secret care așteaptă să iasă la iveală, fiecare fiind un pion important în carte, reușind să completeze firul narativ cu suspans și tensiune în cantități mari.

Diamantul de la miezul nopții, de Sarah J Maas, este o fantezie captivantă pe placul tuturor cititorilor care iubesc un protagonist puternic de sex feminine, acțiune antrenantă non-stop și scene tensionate care te lasă uimit cu fiecare detaliu.

Mulţumesc  Clubului Diverta pentru această carte.

Club Diverta

Reclame

6 răspunsuri la „Un asasin in rochie – Recenzie, Diamantul de la miezul noptii de Sarah J. Maas

  1. Vreau sa citesc cartea asta de cand a vazut-o pe youtube acum cateva luni, dar pana acum nu am apucat sa mi-o iau si nici nu cred ca as avea timp sa o citesc imediat dupa ce o cumpar. (avand in vedere ca citesc de o saptamana o carte si abia am trecut de jumate) :)) Cred ca la vara o sa vina timpul si seriei asteia.

  2. Vaaai! De când vreau să citesc şi eu Tronul de cleştar… Dar sunt destul de scumpe şi prefer să îmi iau alte cărți, pe care le doresc mai puțin, dar sunt şi mai puțin costisitoare. Sper să apuc să încep seria cândva. Cred că e minunată. 🙂

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s