Vraji, mister si moda – Recenzie, Vrajitoare la ananghie de Brittany Geragotelis


coperta_3184_bigTitlu: Vrajitoare la ananghie
Autor: Brittany Geragotelis
Editura: Rao 
Disponibilă laDiverta, Rao 

Tags: Fantasy, Fictiune, Vrajitori, Vrajitoare, Romanta, Romance, recenzie, rezumat carte

 

A fost o surpiză pentru mine, când am primit de la Clubul Diverta, cartea, Vrăjitoare la ananghie, de Brittany Geragotelis. Nu a fost o carte pe care o aveam în vizor, așa că am primit-o cu brațele deschise, fiind foarte curioasă să o citesc.

Autoarea nu îmi era cunoscută așa că am cercetat puțin pentru a afla câteva detalii, atât despre ea, cât și despre ce cărți a mai publicat. Am aflat că, după mulți ani de respingeri, autoarea a decis să publice online pe Wattpad capitole din cartea originală Life’s a Witch, iar la un an după publicarea primelor rânduri, 19 milioane de persoane i-au citit posturile. În scurt timp, a fost contactată de cele mai mari edituri, semnând un contract cu Simon and Schuster pentru trei volume.

Life’s Witch este o trilogie în care primele două volume au două personaje principale diferite, iar al treilea volum aduce în prim plan ambele personaje. Vrăjitoare la ananghie a fost publicat în 25 februarie, anul acesta, la Editura Rao, și este volumul doi al trilogiei, ceea ce mi se pare ciudat din partea editurii. Probabil că nu există o continuitate între primele două volume și este important doar să le citești pentru a înțelege ultima carte.
Vrăjitoare la ananghie este o lectură interesantă. Autoarea reușește să aducă fantezia și realitatea împreună într-un mod simplist dar totuși destul de captivant.

Personajul principal, Hadley, este o adolescentă tipică, frumoasă, populară, poartă doar haine create de designeri faimoși, iubește cumpărăturile și pantofii cu tocuri înalte. Desi este urmaşa celei mai puternice vrăjitoare a tuturor timpurilor, Bridget Bishop, prima persoană executată în faimosul „Proces al vrăjitoarelor din Salem”,  ea nu se gândește niciodată că această întâmplare îi va crea problem în prezent. Când trecutul o prinde din urmă, mama ei dispare înainte că ea să poată reacționa.

Mai mult de atât, situația devine și mai complicată când, băiatul care a reușit să o calce mereu pe nervi, Asher, devine brusc drăguț cu ea, iar față la care nu s-a așteptat niciodată să calce strâmb, se dovedește a fi cea mai mare trădătoare.

Consider această carte, o lectură destul de plăcută. Nu are o acțiune foarte încărcată, nici personaje numeroase. Se citeşte uşor şi devine captivanta prin încercarea autoarei de a scrie mai mult decât o simplă carte cu vrăjitori. Deși mi-a plăcut, mă învârt foarte mult în jurul concluziei, că este volumul doi dintr-o trilogie. Poate că, în momentul în care voi ajunge să citesc și celelalte volume, mi se vor elucida multe întrebări.

Sunt curioasă să văd această viziune a autoarei în întregime și cu siguranță vreau să citesc și celelalte volume. Aștept cu mare interes să văd care va fi următorul volum publicat de Editura Rao.

Mulţumesc  Clubului Diverta pentru această carte.

Club Diverta

Reclame

9 răspunsuri la „Vraji, mister si moda – Recenzie, Vrajitoare la ananghie de Brittany Geragotelis

  1. Pingback: Cititorii Lunii Iunie | Cărți nemuritoare·

  2. Nu am mai auzit de trilogie si nici de autoare,dar imi place mult coperta si dupa recenzie pare o carte draguta. 🙂

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s