Recenzie: EVE – Anna Carey


eve Titlu: Eve vol. 1
 Autor: Anna Carey
 Editura: Leda
 Disponibilă la: Leda, Libris, Elefant, BookCity, Okian.

Eve de Anna Carey a fost una din primele cărți cu subiect distopic citite de mine. Atunci când a apărut mi-am dorit cartea foarte mult, unul dintre motive fiind unul din persoanjele cărții care are numele similar cu al meu, fapt care m-a facut curioasă.

Povestea a fost așa cum m-am așteptat, interesantă, plină de aventuri, cu personaje cu caractere diferite ce au dat viață unei acțiuni ce trezește în tine diferite sentimente.

Au fost momente în care personajele de care mă atașam, se comportau atât de conform vârstei lor adolescentine și se erau atât de neștiutoare, în parte datorită cenzurii în care au trăit, încât în acele momente nu le mai plăceam. Acest lucru însă le-a dat farmec și le-a oferit dimensiune. Deși așteptai ca personajele să se comporte altfel, faptul că nu o făceau te aducea mai aproape de poveste in sine, de locul și societatea în care ele au fost creeate.

Acțiunea are loc în anul 2032, la 16 ani după ce un virus mortal a distrus aproape toată populația planetei. În noua lume adaptarea a fost foarte importantă, societatea a fost împărțită diferit, rolurile fiecăruia au fost stabilite de cei de la conducere, totul pentru a face posibilă supraviețuirea și regenerarea speciei.

Eroina poveștii, Eve, trăiește într-o scoală de fete, mai are puțin și va absolvii, iar noua societate o așteaptă. Dar ceea ce a învățat la scoală despre ce s-a întâmplat, și se petrece după absolvire, contravine noii ei descoperiri. Viața ce urma să o ducă era plină de neplăceri, astfel decide să evadeze. Lumea de afară îi este necunoscută, plină de primejdii, foarte diferită de mediul protectiv al scolii. Multe din învățămintele de acolo, au îndoctrinat-o să se teamă de ceea ce nu cunoaște, să se teamă de bărbați fiind unul din lucrurile care ar putea să îi facă rău.

Evdând pleacă spre un loc unde ar putea supraviețui, călătoria nu este deloc una liniștită ci este presărată cu peripeții. Îl întâlnește pe Caleb, un băiat care a trăit și supraviețuit în sălbăticiie, se teme de el, însă acesta reușește să îi cucerească inima.

Multă vreme ai impresia că poate vor reușii să trăiască ”în afară”, doar că pe urmele ei sunt trimiși soldații ce nu vor renunța la a o captura și a o duce înapoi, conducerea societății avea un plan mult prea important pentru ea.

Încheierea poveștii m-a facut să îmi doresc să citesc cât mai curând continuarea, să descopăr cum noua societate va dori să încerce să își revină, și mai ales cum o va face, precum și ce viitor va avea eroina. Eve de Anna Carey este o carte pe care fiecare iubitor de distopii și nu numai, ar trebui să o citească.

6 răspunsuri la „Recenzie: EVE – Anna Carey

  1. Pingback: Ce ne pregateste Editura Leda… Surpriza, Surpriza… | Cărți nemuritoare·

  2. Foarte interesanta aceasta carte….uitandu-ma la recenziile tale imi dau seama ce in urma am ramas cu cititul,sper sa imi revin 🙂 ,sunt o gramada de carti de care am auzit si nu le-am citit!

  3. Eu nu prefer distopiile, dar acesta carte mi-a atrat atentia de mult timp. Recenzia ta ma convins ca este o carte care isi merita banii.

  4. Cartea asta mi-a atras atentia si am si o colega care mereu ma trage de maneca sa mi-o iau si ma gandesc ca o sa o cumpar cam luna care vine.
    Pe de alta parte ar fi ceva care m-ar impulsiona sa spun asa… daca cei de la Leda ar publica si volumul 3 cred ca mi-ar fi de ajuns si nu as rezista sa o mai aman :))

Lasa un comentariu