Recenzie: Chemarea ingerului de Guillaume Musso


chemarea-ingerului_1Titlu: Chemarea ingerului
Autor:  Guillaume Musso
Colectia: Strada Fictiunii
Editura: ALL
Disponibilă la: ALL, Libris, Elefant, Diverta

Tags: Literatura universala, fictiuneromancerecenzie,rezumat, carte, recomandare carte,recomandare carti

Spuneam cândva, la o altă carte citită de mine, care a abordat la fel ca și cartea lui Musso, telefonul, ca fiind subiect de plecare, că, este revigorant pentru cititor să vezi că un autor îmbrățișează noile realități ale cursului social, recunoscând rolul de text și de e-mail  ca fiind un mod de intimitate.

Am o experiență frumoasă cu cărțile lui Guillaume Musso, stilul lui fiind o briza proaspătă de aer. Am fost fascinata de toate pe care le-am citit până acum și menționez că încă nu le am pe toate scrise de el, dar cu siguranță le voi avea pe viitor. Poate o să am un raft în bibliotecă dedicat doar lui.

Povestea începe într-un ritm destul de lent, intriga se cunoaște iar personajele sunt destul de tipice.

Jonathan Lempereur, este fost chef recunoscut în toată lumea, fost proprietar al unui imens imperiu, decăzut după ce a fost înșelat de soție, retras în San Francisco.

Madeline Green, este fostă polițistă, marcata de anumite intamplari, adusă în pragul sinuciderii, retrasă în Paris unde deține ”Grădina Minunată”.

Cei doi se întâlnesc accidental în aeroport și din neatenție, reușesc să își schimbele telefoanele între ei. Ambii, zboară la mii de km distanță cu telefonul celuilalt.

După câteva pagini, ritmul de accelerează, se face lejer trecerea de la un secret la altul, se instalează foarte repede suspansul, și de fiecare dată când găsești răspunsul la o întrebare, apar altele, în număr mai mare.

Cartea este o combinație între un roman de dragoste și unul poliţist. Cum a reșit acest lucru Musso? Păi, a plecat de la ideea unei povești romantice și a adăugat elemente precum crimă, răpire, personaje dispărute și comercializare de droguri.

Autorul pune foarte mult accentul și pe destin. Două personaje, complet străine, unul față de celălalt, ambele la ananghie, o întâmplare sortită, și uite așa realizezi că unele lucruri sunt menite să se întâmple și anumitor personaje le este destinat să se întâlnească.

Autorul a creat o poveste plină de trăiri și de suspans, pornind de la o întorsătură de situație banală. A făcut un salt mare de la ceva simplu la ceva profund. Detalii interesante din întreaga carte, crează imagini clare în mintea cititorului. Se conturează ușor și devin plăcute cu fiecare pagină citită.

Chiar dacă nu am reușit să citesc toate cărțile lui Guillaume Musso, publicate până acum, îl recomand ca și autor pentru stilul lui și pentru frumoasele povești pe care le-am întâlnit până acum. Nu m-a dezamăgit până acum și am întredere că o să îmi placă în continuare cărțile lui. Chemarea îngerului este o lectură frumoasă pe care o recomand pasionaților de romanță.

Reclame

Un răspuns la „Recenzie: Chemarea ingerului de Guillaume Musso

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s