Recenzie: Cifrul Blestemat de Christofor Black


cifrul_blestematTitlu: Cifrul Blestemat
Autor: Christofor Black
Colectia: Carti politiste si de dragoste
Editura: National
Disponibil la: Editura National

O să încep recenzia mea cu câteva păreri generale despre cărţile Editurii Naţional. La prima vedere, frumoase, micuţe, copertă de calitate. Percepţia vizuală înseamnă foarte mult şi, deşi le-am primit şi nu le-am cumpărat eu, pot spune cu siguranţă ca aş fi ieşit cu ele în plasă din librărie, deoarece sunt cărţi care reuşesc să iţi atragă atenţie din prima clipă când le ai în mână.

Cifrul Blestemat” este prima carte pe care o citesc de la Editura National şi, totodată, prima carte pe care o citesc de la Christofor Black. Am început să citesc cartea fără să ştiu prea multe despre ea sau despre autor. Am făcut câteva căutări despre Black, dar încep să cred că motoarele mele de căutare au memoria cache plină sau sunt date peste cap pentru că nu am găsit nimic.

Revenind la carte, pot spune ca mi-a plăcut, mi-a captat atenţia încă din primele pagini şi nici pe parcurs nu m-a dezamăgit, ţinandu-mă permanent „în priză”.

Protagonistii cărtii sunt doi detectivi FBI- Mark si Frank- care au  de rezolvat un caz destul de complicat: pornind de la moartea unui presupus client, continuând cu necesitatea găsirii unui cifru foarte cunoscut, dar care este înconjurat de un „blestem”. Cazul este unul care îi solicită mult, deoarece, frecvent, apar şi dispar dovezi. De asemenea sunt implicate şi personaje din culturi  diferite, toate dornice să găsească cifrul (tabăra rusă şi tabăra arabă care ar face orice pentru al obţine, chiar şi crimă).

Poveste conţine un număr măricel de personaje, iar acest aspect oferă, de obicei, complexitate povestii, acestea fiind greu de urmărit. Un număr mare de personaje aduce  şi dificultate în lecturare dacă o carte nu este foarte bine scrisă şi nu reuşeşte să capteze atenţia. Ma bucur totuşi că, aici, nu este cazul. Povestea este fluidă şi se citeşte uşor.

Fiind un thriller politist, simţul datoriei cât şi criminalitatea este crescuta, iar pe lângă acestea, personalităţile atât de pregnante ale celor doi detectivi fac ca întreaga poveste să prindă viaţă, fiind însufleţită prin devotamentul de care dau dovadă pentru munca lor.

Finalul, la fel ca multe alte momente din poveste, este neaşteptat şi sper să cucerească şi alţi cititori la fel cum s-a întâmplat în cazul meu.

Cartea o recomand oricărui impătimit de carti politiste şi cărţi cu criminali în serie, cât şi celor care doresc să citeasca ceva nou, fiind o lectură energică, antrenantă şi care se citeşte repede.

Multumim celor de la Editura National, care ne-au trimis aceasta carte spre recenzare!

Editura National

Un răspuns la „Recenzie: Cifrul Blestemat de Christofor Black

Lasa un comentariu