Recenzie: GIRLOLOGY. În lumea fetelor de Dr. Melisa Holmes si Dr. Trish Hutchinson


Girlology_micTitlu: GIRLology. In lumea fetelor
Autor: Dr. Melisa Holmes si Dr. Trish Hutchinson
Editura: Corint Junior
Disponibilă la: Corint, Libris, Elefant, Diverta

Când am primit această carte, pot spune că nu am considerat-o chiar cireașa de pe tort, așa că am pus-o în bibliotecă și m-am afundat în prețioasele mele „€œMust Read”-uri, pe care le-am achiziționat de curând. Ficțiune, YA și romanță, a fost tot ce mi-am dorit să citesc în ultimul timp.

Totuși acum câteva zile mi-am adus aminte de această carte și de faptul că ar trebui să scriu câteva păreri despre ea, așa că am început să o lecturez.

Ne dăm seama din titlu că este o carte adresată fetelor, în mod deosebit, celor care au plecat pe picioarele adolescenței. Nu am nimic împotrivă să recomand această carte și băieților, dar mi-e teamă că nu va fii pe placul vostru, asta în cazul în care nu studiați psihologia, pentru că astfel ar fi un bun material în cumularea de noi perspective, ce vă vor fii de folos când veți discută cu părinți de fete.

Din câte am înțeles, Melisa Holmes MD este medic specialist în obstetrică și ginecologie, foarte cunoscută în Statele Unite datorită programelor sale educaționale pentru adolescente și părinți.

Sunt multe întrebări pe care adolescenții le pun părinților, dar de multe ori, anumite întrebări sunt greu de pus. În acest caz, doctorii Melisa Holmes și Trish Hutchinson, vin cu această carte, în care abordează subiecte precum sexul, prietenia, iubirea adolescentină, relații, valori și credința.

Aceste două femei, mame de fete la rândul lor, au scris o carte întreagă plină de întrebări venite din partea unor adolescente și cu răspunsuri de specialitate la fiecare dintre ele. Ele abordează fiecare întrebare în parte într-un mod interesant, fără critici și fără predici, într-un mod informațional, ușor de citit și înțeles.

Ceea ce mi s-a părut interesant este faptul că multe întrebări au câte două răspunsuri, unul scurt și concis și altul elaborat. Cred că autoarele s-au gândit că sunt fete care își caută răspunsuri la întrebările lor dar sunt la fel de rușinate să citească răspunsuri precum sunt de jenate să pună întrebări părinților. Așa că, le oferă rapid un răspuns clar, dar le oferă și posibilitatea să se documenteze mai mult, dacă doresc.

Mă adresez acum fetelor și spun că nu strică să citiți această carte. Este bine formulată, scrisă de două specialiste, ce menționează cu siguranță lucruri pe care le întâlniți în viața de zi cu zi.

Multumesc Editurii Leda si Grupului Editorial Corint pentru aceasta carte.

Grupul Editorial Corint

Reclame

6 răspunsuri la „Recenzie: GIRLOLOGY. În lumea fetelor de Dr. Melisa Holmes si Dr. Trish Hutchinson

 1. Chiar astazi am terminat si eu de citit cartea si mi se pare destul de interesanta si folositoare. Recomand fetelor care sunt inca in stadiul de preadolescenta si adolescenta, dar si celor care inca mai au intrebari de genul, chiar daca au trecut de varsta aceasta.

 2. Sunt foarte curioasă cu privire la aceasta carte si o vad ca un „sfătuitor” pentru fete,asta daca nu ma însel! 🙂 Mi-a placut recenzia,dar as vrea sa stiu ce ai mai citit in ultima vreme,caci la inceput ai spus ca te-ai bazat pe Ficțiune,YA si romanță si chiar m-ai facut curioasă :))

  • Pai ultimele carti citite sunt „E usor sa ma ranesti”, „Opal”, „Cum sa te indragostesti” de cecelia Ahern, care este superba si acum m-am apucat m-am apucat de un volum stand-alone din seria Lux. Se numeste Shadows si este un volum, a carui actiune se intampla inainte de Obsidian.

   • Interesant!Eu trebuie sa citesc mai întâi Onix,si dupa voi trece la Opal.Din cate am citit intr-o recenzie,in Opal sfarsitul pentru Katy nu este unul prea frumos,nu-i asa?Sau poate ma însel eu…
    Încă nu m-am apucat de cărțile Tammarei desi am zis ca o sa o fac,iar de la Cecilia nu am citit decat P.S.Te iubesc!
    Cartea pe care o citesti acum,volumul stand-alone,e despre Katy sau Daemon?Si nu stii,va fi publicat poate si in Romania??

   • Despre niciunul 😛
    Personaj principal este fratele lui Daemon si prietena lui, sau viitoarea lui prietena, deoarece unde am ajuns eu inca nu sunt impreuna.
    P.S. este o carte frumoasa, dar autoarea are altele si mai frumoase. Cu fiecare carte progreseaza in scriere. Sunt la fel de emotionante dar din ce in ce mai bune.

   • Da!Imi aduc aminte ca in Obsidian fratele lui Daemon se presupunea ca a murit 😦 si mereu am avut senzația ca va aparea la un moment dat in urmatoarele volume

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s