RECENZIE – CINCIZECI DE UMBRE ÎNTUNECATE DE E. L. JAMES


2482Titlu: Cincizeci de umbre intunecate
Autor: E L James
Editura: Trei
Colectia: Eroscop
Disponibilă la: TreiLibris, Elefant, Diverta

Tags: Literatura universala,fictiunerecenzie,rezumat,carte, recomandare carte,recomandare carti, Erotic
Volumul 2 din trilogia Cincizeci de umbre ale lui Grey m-a uimit. Christian Grey – d-l Învechit în Rele – adoptă o cu totul altă atitudine faţă de primul volum. E. L. James aduce în scenă un nou Christian care e tandru, iubitor, dispus să facă diverse compromisuri pentru a o ţine pe Ana lângă el. De asemenea, se pare că acest domn Grey nu are nicio problemă în a–şi mărturisi sentimentele şi în a-şi recunoaşte temerile.

Dau din cap uluită, fac ochii mari şi mă întreb unde a dispărut d-l Cincizeci de Vicii. Ce s-a întâmplat cu Dominatorul, acel masochist dornic de control maxim????

Bineînţeles însă că totul are o limită, iar scenele de sex multiple nu au dispărut din carte. Mai mult, E. L. James le detaliază pe fiecare amănunţit. 🙂  Dacă a mai rămas ceva din vechiul domn pervertit în cincizeci de nuanţe, atunci acel ceva este plăcerea de a face sex oriunde, oricând şi oricum. Tandru sau nu, Christian Grey este aceeaşi maşină de sex ca întotdeauna. De unde o fi având bărbatul ăsta atât de multă energie?????? Întrebarea aceasta mi s-a părut inevitabilă pe tot parcursul cărţii.

Şi Ana s-a schimbat faţă de primul volum. Acum e mai încrezătoare, mai conştientă de atracţia pe care o exercită asupra lui Christian şi … e în continuare o nimfomană inocentă ( dacă poate exista aşa ceva).

„Cincizeci de umbre întunecate” mi s-a părut mai captivant decât primul volum al trilogiei şi mi-a oferit posibilitatea de a afla trecutul lui Christian Grey.

După plecarea Anei, Christian realizează că o iubeşte aşa că o caută şi îi propune o relaţie normală, fără un contract ciudat. Ana nu se poate opune irezistibilului Cincizeci de Vicii şi un timp chiar pare totul prea frumos pentru a fi adevărat. Acţiunea însă se complică deoarece trecutul lui Christian revine cu forţă în prezent. Una dintre fostele sale supuse îl vrea înapoi, madam Robinson nu renunţă aşa uşor la „fosta jucărie sexuală”, iar demonii interiori ai lui Christian ameninţă să îi distrugă viitorul . Ana devine confuză, dar nu-l poate părăsi pe bărbatul pe care îl iubeşte şi se vede nevoită să ia o decizie care îi va schimba întregul viitor.

În acest volum Ana pătrunde tot mai mult în trecutul lui Christian. Paşii sunt rari şi mici dar cred că reţeta este una de succes pentru că astfel reuşeşte să ajungă destul de departe şi să câştige încrederea bărbatului pervertit în cincizeci de nuanţe .

Acceptă să se mute la el deşi se cunosc doar de cinci săptămâni, nu îl grăbeşte, nu îl forţează şi la fel procedează şi el cu Ana.În acest volum, ambii protagonişti îşi oferă unul altuia încredere şi răbdare, ceea ce conduce la un final uluitor şi imprevizibil.

Cererea în căsătorie din final m-a dat pe spate. Şoc total. Nu m-aş fi aşteptat nici în o sută de ani să rostească Christian Grey o astfel de cerere în căsătorie cu „flori şi inimioare”. Mai că îmi vine să cred nebunia Anei cu „Suntem predestinaţi.” Deasemenea mi-a plăcut faptul că romanul are replici amuzante. Protagoniştilor nu le lipseşte umorul deşi … aproximativ 70% din replicile funny sunt cu tentă sexuală.

E. L. James m-a împresionat în mod plăcut şi de data aceasta, creionând o poveste tulburătoare pe fundalul unor scene de sex mai mult decât fierbinţi. Cititorul este liber să îşi îndrepte atenţia către erotism sau să încerce să pătrundă în spatele episoadelor încinse pentru a percepe realitatea şi profunzimea poveştii.

Trebuie să menţionez că editura TREI m-a surprins în ultima vreme cu nişte titluri foarte interesante, iar colecţia Eroscop – din care face parte şi trilogia „Fifty Shades”- este într-adevăr senzaţională.
CITATE:
„- Înainte să alergăm, trebuie să învăţăm să mergem, zâmbeşte el dintr-o dată.”

„Cine ar fi crezut că poate fi atât de tandru? Oare el ştia?”

„- Te iubesc, Anastasia. Am să fac tot ce-mi stă în putinţă să te protejez. Nu-mi pot imagina viaţa fără tine.”

Reclame