Recenzie: Prima Iubire de James Patterson


Prima_iubireTitlu: Prima Iubire
Titlu original: First Love
Colectia: 100% Iubire
Autor:  James Patterson, Emily Raymond
Editura: Leda
Disponibilă la: LedaDiverta

 

Încep şi eu colecţia 100% Iubire de la Editura Leda, cu o carte remarcabil de inspirată, mişcătoare, memorabilă şi plină de aventură scrisă de James Patterson. L-am văzut pe acest autor în multe ipostaze, dar trecerea de la thriller la roman de dragoste este un pas uriaş. Totuşi face această trecere impecabil de bine.

Nu am rămas cu impresia că autorul ar fi un bun romancier, deşi nu am nimic de criticat la cartea lui, este superbă, dar nu te lasă totuşi să îl vezi, pe viitor, că un autor de romane de dragoste. Simţi doar că el a trebuit să spună această poveste.

Axi Moore este o fată bună, care provine dintr-o familie devastată de tragedie. Lumea ei se întoarce cu susul în jos după ce sora ei mai mică, diagnosticată de cancer, moare şi după ce primeşte şi ea acelaşi diagnostic. Mama ei, care nu face faţă situaţiei pleacă de acasă, fără urmă, iar tatăl ei găseşte, în băutură, o soluţie pentru a scăpa de realitate.

Un licăr de speranţă încă arde, ca o flacără vie, în interiorul protagonistei Axi şi o întâlnire cu un alt pacient îmbrâncit de aceeaşi boală, îi deschide calea către o aventură spre un vis care poate va şterge cu buretele realitatea. Alături de Robinson îşi trăieşte viaţa fragilă, moment cu moment, bucurându-se de tot ce e mai frumos. Această excursie reflectă frumuseţe, amuzament dar şi o experienţă ce schimbă perspectiva cu care cei doi privesc viaţa.

Totuşi, relitatea este că o plantă otrăvitoare, care se caţără pe ei şi ajunge să îi sugrume. Le taie respiraţia puţin câte puţin, într-un final lăsându-i fără suflare. Nu poţi lăsa realitatea în urmă, deoarece ea vine cu viteză şi te loveşte în plin.

Tragedia leagă de obicei cele mai puternice relaţii şi dă naştere celor mai frumoase poveşti de dragoste. Această carte prezintă o poveste ce se citeşte încet şi cu grijă, fiecare întâmplare trebuie absorbită lent pentru a te bucură de fiecare emoţie pe care o emană.

Prima iubire este o poveste de dragoste ce vă trimite direct în trecutul autorului. Dacă nu treceţi de notele introductive, veţi înţelege de ce autorul a făcut această uriaşă trecere, de la cărţile lui obişnuite, la un român aşa plin de iubire şi totuşi atât de trist.

Această poveste a lui James Patterson este o călătorie frumoasă şi sfâşietoare, un drum pavat cu amuzament dar în mare parte cu elemente dramatice, este un test de viaţă pe care protagosnistii trebuie să îl treacă. Este dificil să rezum în cuvinte toate emoţiile care te încearcă odată cu lecturarea acesteia, dar sunt de părere ca fanii lui Patterson ar trebui să ia o pauză de la lecturarea altor cărţi şi să exploreze această parte romantic a lui. Este plină de suprize.

 

 

Anunțuri

3 răspunsuri la „Recenzie: Prima Iubire de James Patterson

    • Nicio problema. Multe din recenziile mele vechi nu au link-uri de unde se pot cumpara, si tot spun ca le editez, dar greu imi gasesc timp si sa mai scriu din recenziile restante

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s