Recenzie: Girl Online de Zoe Sugg / Zoella


Girl-Online_Coperta-1_1Titlu: Girl Online
Titlu original: Girl Online
Colectia: EPICA/Young Adult/+12 ani/Contemporary Fiction
Autor: Zoe Sugg / Zoella
Editura: Epica
Disponibilă la: Epica, Libris, Elefant

Deși multă lume vorbește despre vloggerita Zoe Sugg, aceasta fiind foarte cunoscută în lumea online-ului, eu pot spune că mi-a expirat newsletter-ul din lumea blogging-ului și nu am auzit de ea până în acest moment, când am pus mâna pe această carte. Am dat fuga pe Youtube și am căutat-o, ca să nu fiu atât de necunoscătoare. După câteva clipuri, dar și după câteva păreri la adresa ei, am ajuns la concluzia că este cea mai faimoasă fată a momentului, în Marea Britanie, dar, despre care, voi, la fel ca și mine, este posibil să nu fi auzit niciodată.

Cartea “Girl Online” captează atenția cititorului de la primele pagini, lăsând impresia unui lecturi plăcute, ceva simplu de care să te bucuri în câteva ore. Penny este un personaj simpatic, care acordă multă atenție imaginilor în ansamblu, fie că este vorba despre imaginea proprie sau despre un moment ce îl dorește imortalizat într-o fotografie (un hobby al ei). Tot din personalitatea ei simpatică, face parte și neîndemânarea de care dă dovadă de cele mai multe ori, lucru care lasă o notă de amuzament în poveste.

După cum spuneam, această poveste nu are ceva ieșit din comun, nu are un fir narativ complex. Personajul principal, Penny, este, la fel cum am mai întâlnit și până acum, timidă, neîndemânatica și neîncrezătoare. Se trezește în foarte multe situații incomode și spune lucruri jenante ceea ce o pune în cele mai penibile posturi.

Întâlnim personaje secundare, părinții perfecți, prietenul ei gay cu care are o relație strânsă de invidiat și noul cunoscut, băiatul cu care, se pare că, are o grămadă de lucruri în comun.

Penny este un personaj, în care, dacă ești blogger sau vlogger, te regăsești, doar pentru simplul fapt că îți construiești un mediu online în care să scri sau să vorbești liber, fără rețineri. Se mută la New York unde îl întâlnește pe Hoah de care se îndrăgostește, surprinzând fiecare clipă a trăirilor ei în mica ei lume virtuală. Cum menționează și descrierea cărții, Noah este un tânăr American chipeș care cântă la chitară, cu un mic secret care amenință să distrugă anonimatul lui Penny și cea mai strânsă relație de prietenie, pentru totdeauna.

Un lucru care nu mi-a plăcut la protagonista noatră este faptul că își tot repeată faptul că visează și se tot ciupește pentru a clarifica imaginile. Acest obicei, repetat de prea multe ori, lasă loc pentru critici care spun că trebuie să existe mereu o portiță clară între vis și realitate.

Ultima parte a cărții vine cu câteva schimbări de situație de care m-am bucurat foarte mult.

De multe ori lumea virtuală, acest spațiu infinit al online-ului, este plină de răutate, de articole forțate, băgate pe gât cititorului de rând, nimic bun prezentat în niciuna dintre ele, ceea ce m-a făcut să apreciez această carte pentru articolele protagonistei Penny. Ea abordează multe probleme reale ale vetii cotidiene, într-un mod în care nu te aștepți de la o fată de 13 ani.

Dacă ești dornic să ai parte de o lectură simplă, simpatică, în care să te bucuri de câteva momente romantic dar și comice, atunci vă recomand această carte.

tumblr_nhmyc2DQYs1smam8go2_1280

Reclame

4 răspunsuri la „Recenzie: Girl Online de Zoe Sugg / Zoella

  1. O carte foarte haioasa care contine toate ingredientele pentru a putea fi savurata de la prima pana la ultima pagina. Imi place de Penny si aventurile prin care trece:))

  2. O carte superba, funny, sensibila care m-a cucerit! Am citit-o rapid si am avut o stare de dezamagire atunci cand s-a sfarsit. Se pare ca in curand va aparea si continuarea.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s