Noutăți la Gaudeamus de la Editura Hecate


Editura Hecate la Târgul Internațional Gaudeamus vine cu următoarele apariții:

Trupuri subversive

Pe 19 noiembrie, editura Hecate își prezintă primul volum, albumul fotografic Trupuri subversive, realizat de Margot Mifflin, prima istorie a artei tatuajului feminin occidental. Cartea, apărută inițial în 1997, este editată de Hecate într-o versiune revizuită și adăugită, care include 50 de imagini noi, color.

 Trupuri subversive, Margot Mifflin - editura HecateConstruit ca o incursiune fascinantă într-o subcultură care îşi are originile în secolul al XIX-lea, volumul relatează atât istoria a femeilor tatuate, cât şi cea a artistelor care au realizat tatuaje. Noua ediţie conţine repere istorice inedite şi un capitol suplimentar despre noul mileniu, prezentând zeci de artiste, inclusiv pe faimoasa Kat Von D. Cartea expune și impactul pe care emisiunile de tip reality-show l-au avut asupra femeilor şi culturii tatuajului, felul în care supraviețuitoare ale cancerului de sân au ales tatuajul pentru a-şi ascunde cicatricile rezultate în urma mastectomiei, precum şi utilizările terapeutice ale tatuajului pentru femeile care lasă în urmă bandele de cartier, închisoarea sau situaţiile de abuz conjugal. Cu aproape 200 de fotografii, Trupuri subversive este un ghid esenţial pentru cultura femeii tatuate.

Astfel, vă așteptăm joi, pe 19 noiembrie, de la ora 18.30, la Târgul Internațional Gaudeamus, să vorbim despre tatuaje, motivații și povești desenate pe piele cu trei dintre cei mai talentați artiști tatuatori din România: Iona de la Pisica Grasă Tattoo, Cristina de la SPUNK – Tattoo, Piercing, Music & Underculture și T’bor Szente de la T’INK Twice.

Această prezentare necesită JavaScript.

***

Împărtășirea lumii

Pe 21 noiembrie, editura Hecate își inaugurează colecția Hecate cu Împărtășirea lumii de Luce Irigaray, un volum în care una dintre marile personalităţi ale gândirii critice europene vorbește despre cum să ne reorganizăm coexistența cu celălalt, în condițiile în care nu se mai poate trăi înăuntrul și prin intermediul unei singure lumi.

Într-o lume fragmentată de diferențe tot mai pregnante, de contexte tot Impartasirea lumii, Luce Irigaray - editura Hecatemai variate și de orizonturi tot mai largi, încercările de găsire a unui orizont comun sunt adeseori finalizate în conflict. Sâmbătă, pe 21 noiembrie, de la ora 11, editura Hecate își dorește să găsească noi moduri de relaționare a subiectivităților diferite prin lansarea volumului Împărtășirea lumii de Luce Irigaray. Vă așteptăm la o discuție despre diversitate și teritorii comune cu prof. univ. dr. Mihaela Miroiu (Facultatea de Științe Politice, S.N.S.P.A.) și lect. univ. dr. Theodora-Eliza Văcărescu (Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București), în compania traducătorului ediției în limba română, Ovidiu Anemțoaicei (co-fondator Editura Hecate).

Întrebările publicului sunt încurajate și binevenite!

Fragment din prefața pentru ediția în limba română, semnată de Luce Irigaray

„Pentru a-l întâlni pe celălalt, pentru a avea un schimb cu cine locuiește într-o lume diferită de a noastră, trebuie să ne întoarcem la identitatea noastră globală în loc să ne limităm la o construcție culturală care dorește să ne surmonteze ființa vie și sensibilă. Celălalt ne obligă și să ne asumăm negativul, adică să ne dăm limite pentru a-l lăsa pe celălalt să fie în calitate de celălalt. Iar celălalt ne deschide posibilitatea unei alte epoci pentru devenirea noastră subiectivă și pentru cultura noastră. Celălalt ne introduce unei alte logici, în care sunt luate în considerare și cultivate și valorile relaționale, în special de coexistență în diferență, nu doar valorile controlului și ale competenței, cu a lor extindere-expansiune, care sunt în mod necesar acompaniate de competiții, conflictuale și războinice, între semeni. Și este necesar să ne reamintim că celălalt, în tradiția noastră, este mai întâi femeia, începând cu femeia din mamă.”

 Fragment din postfața pentru ediția în limba română, semnată de Ovidiu Anemțoaicei

„Pentru Irigaray, sarcina umanităţii este de a construi o «locuinţă» comună (o «sălăşluire» comună), pornind de la dorinţa reciprocă a bărbatului şi a femeii, prin cultivarea energiei celor doi, ajungând până la constituirea de lumi comune cu un celălalt sau ceilalţi ce aparţin unor lumi diferite cu valori diferite.”

Anunțuri

2 răspunsuri la „Noutăți la Gaudeamus de la Editura Hecate

  1. Imi pare rau ca nu am reusit sa ajung. Mi-ar fi placut sa particip la lansarile cartilor. Mai ales la relansarea Marat. Iubirea are spini.

  2. Pingback: Noutăți la Gaudeamus de la Editura Hecate | Ziarul Profit·

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s