Cum sa incepi 2016 cu o fapta buna: Pune o carte la temelia societatii!


Oamenii generoși sunt mai fericiți

Cercetări recente au arătat că atunci când oamenii au primit o sumă de bani, cei cărora li s-a spus să-i ofere mai departe cuiva au fost mai fericiți decât cei care au fost liberi să-i cheltuiască după bunul plac. De asemenea, cercetările au arătat că dacă ne îmbogățim nu suntem mai fericiți. Atâta timp cât oamenii au posibilitatea de a-și plăti facturile, nu crește în mod semnificativ și mulțumirea lor față de viață și fericire, ci, de fapt, de la un anumit nivel al veniturilor în sus, scade nivelul de fericire. Cu toate acestea, dacă ești recunoscător pentru ceea ce ai sau dacă oferi ajutor financiar cuiva, asta chiar te poate face mai fericit! (sursa „Psihologia pozitivă”, de Charlotte Style, http://www.all.ro/carte/psihologia-pozitiva.html)

Dăruiește și tu! Propunerea momentului: proiectul HERCULARIUM dedicat copiiilor din Costești și satele vecine din județul Argeș! Donează online sau prin transfer bancar – cu o donație de numai 15 lei poți ajuta la achiziționarea unei cărți de povești, a unui dicționar sau a unei enciclopedii. Cartea potrivită la locul potrivit poate schimba o viață.

De ce să susții proiectul HERCULARIUM al Asociației Hercules

Pentru că este unul dintre acele proiecte curajoase care ne demonstrează că România se poate schimba, de la mic la mare. Pentru că scoate în evidență beneficiile lecturii și promovează dragostea de carte – sloganul proiectului este „Construiește viitorul copiilor din Costești, carte cu carte!”.

Costeștiul este un oraș total lipsit de oportunități economice și amorțit din punct de vedere cultural situat în sudul județului Argeș. Copiii și tinerii de aici nu au alternative de petrecere a timpului liber în afara câtorva terenuri de sport. Nu există cinematografe sau săli de teatru, after-school-uri sau locuri de joacă pentru cei aproximativ 1.800 de școlari. Lipsiți de supravegherea părinților și de alternative de petrecere a timpului liber, foarte mulți copii școlari își petrec timpul pe stradă sau în numeroasele săli de jocuri din oraș.

Cum te poți implica 

  1. Donează online sau prin transfer bancar! Asociația are nevoie de fonduri pentru achiziționarea resurselor bibliotecii (cărți în orice format, calculatoare, DVD și CD playere, aplicații), pentru reamenajarea spațiului (mobilier etc.), pentru întreținerea centrului, organizarea evenimentelor, organizarea Caravanei săptămânale.
  2. Donează cărți, audio-bookuri, DVD-uri, CD-uri educativeși orice alte resurse utile pentru sala de calculatoare și multimedia! În cazul în care vor primi mai multe exemplare ale aceleiași cărți, vor dota și biblioteca Școlii Generale din Costești. Poți contacta Asociația aici.
  3. Devino voluntar! Odată ce demarăm amenajarea bibliotecii, vom avea nevoie de oameni inimoși și de mult ajutor pentru a înfrumuseța spațiul, pentru a înregistra cărțile primite sau cumpărate, pentru a crea un catalog digital al bibliotecii, pentru a organiza evenimente pentru copii și părinți.

Cum se pot implica companiile

Reprezinți o companie responsabilă și generoasă interesată de proiecte educaționale de impact? Află de aici despre cum poți sprijini HERCULARIUM fără costuri suplimentare (20% din profit) și contactează Asociația pentru a primi o prezentare detaliată a proiectului.

Cum poți urmări desfășurarea proiectului

Pe site-ul Asociației Hercules și pe Facebook.com/asociatiahercules vei găsi informații actualizate despre starea donațiilor și a planului de a deschide centrul recreațional și educațional pentru toți copiii din Costești și din împrejurimi. Află de aici mai multe despre Asociația Hercules și activitatea sa în comunitatea Costești. Despre programul central, Centrul de zi Hercules, poți citi aici și aici. Mai multe informații despre modul cum se pot implica în proiect companiile responsabile – aici.

KEY VISUAL-landscape

Reclame

Un răspuns la „Cum sa incepi 2016 cu o fapta buna: Pune o carte la temelia societatii!

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s