NOUTATI: Razboiul nu are chip de femeie de Svetlana Aleksievici


Azi aduc in atentia voastra o carte care a luat premiul Nobel pentru Literatura in 2015 si care a fost publicata si la noi anul acesta, la Editura Litera, si anume, „Razboiul nu are chip de femeie” de Svetlana Aleksievici.

COMANDA CARTE

Prezentare /Descriere Carte

Al Doilea Razboi Mondial nu va ajunge niciodata sa-si dezvaluie întreaga grozavie. În spatele faptelor de arme, al atrocitatilor si al crimelor monstruoase comise împotriva civililor se ascunde o alta realitate. Aceea a miilor de femei sovietice trimise pe front împotriva inamicului nazist. Svetlana Aleksievici si-a dedicat sapte ani din viata colectarii marturiilor unor femei care, multe dintre ele, la momentul acela erau abia iesite din copilarie. Dupa primele sentimente de euforie, asistam la o schimbare radicala de ton, pe masura ce ajungem la încercarea fatala a luptei, însotita de partea sa de întrebari si de suferinta. Abandonand tacerea în care si-au gasit refugiul, aceste femei îndraznesc, în sfarsit, sa prezinte razboiul asa cum l-au trait. „Svetlana Aleksievici este unul dintre cei mai valorosi scriitori ai vremurilor noastre. Proza ei nu este feminina, ci aspra precum razboiul […], dar, prin expresivitatea ei, devine artistica, palpabila, profund emotionanta.” — Vladimir Voinovici

noutate_litera-1170x437px_razboiul cover
Cartile Svetlanei Aleksievici au fost sau vor fi publicate în 43 de limbi si în 47 de tari. „Razboiul nu are chip de femeie” s-a vandut în peste 2 milioane de exemplare.

, , , , ,,  

Reclame

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s