Top 5 cărţi care ne fac cu ochiul


Primăvara debutează cu cărţi noi pe care sub nicio formă nu le putem rata. Este aproape imposibil ca un iubitor de lectură să nu îşi dorească în bibliotecă aceste noutăţi care acoperă bineînţeles, toate gusturile. Noi am tras cu ochiul prin grilele de cărţi ale editurilor româneşti şi ne-am făcut propria listă de must read în acest sezon. Iată aşadar ce autori şi titluri ne-au atras.

înAltă Iubire – Flavius Simion

Cartea apărută de curând la editura Librex este una extrem de emoţionantă, iar frazele sunt aranjate într-un mod în care generează sentimente puternice cititorului. Profunzimea cuvintelor este cea care impresionează, iar intensitatea trăirilor relatate de autor te face să simţi dincolo de ceea ce citeşti. Pentru că, dincolo de cuvinte, există întotdeauna un suflet …

„Asta e fericire? Îmi văd iubirea căzând în mormânt, încerc să o salvez dar sufletul ei este spânzurat pe scena realităţii în care trăim. Cum poţi salva moartea?”

1001 de cărţi de citit într-o viaţă

Scriitori clasici dar şi contemporani, opere literare care au marcat cititorii şi care au trecut testul timpului, fotografii şi ilustraţii – toate înglobate într-o lucrare care nu trebuie să vă lipsească din bibliotecă. Noi abordări şi interpretări ale beletristicii se regăsesc în „1001 de cărţi de citit într-o viaţă” apărută luna trecută la editura RAO.

Animale fantastice şi unde le poţi găsi – J.K. Rowling

După succesul răsunător pe care l-a avut cu Harry Potter, J.K. Rowling decide să îşi captiveze din nou cititorii, de data aceasta cu un scenariu fantastic în care vrăjitorii îşi fac de cap prin măreţul New York City. Nu putem rata o asemenea aventură într-o lume magică, aşa că am pus repede cartea pe listă.  Volumul a fost tradus la editura Arthur.

„Oamenii au deosebitul talent de a alege exact ceea ce le face rău.”

Suge-o Andrei – Andrei Ciobanu

După Ramona, este rândul lui Andrei să… savureze colorata acadea de pe coperta unu a cărţii. Cu un umor acid, autorul reuşeşte să aducă în prim-plan problema iubirii deşi o tratează cu amuzament. Un fel de haz de necaz care te provoacă să analizezi propriile experienţe înainte de a-l arăta cu degetul pe Andrei care încearcă să se descopere şi să se înţeleagă pe sine. Cartea a apărut la editura Litera.

“Niciodată să nu renunţi la un vis, indiferent cât de imposibil sau greu de realizat ar părea. Visurile sunt doar ale tale, sunt refugiul tău şi nu ţi le poate lua sau controla nimeni .”

Cartea ororilor – antologie realizată de Stephen Jones

Reunind nume sonore de autori contemporani, această colecţie de povestiri nu este un volum recent apărut, dar clar, merită savurat de iubitorii genului horror. Proza scurtă apărută la Nemira şi semnată de scriitori ca Stephen King sau Peter Crowther generează fiori de groază – introducerea „Unde a dispărut groaza” fiind foarte sugestivă în acest caz.

„Ce naiba s-a întâmplat cu genul horror? Ce s-a ales de monştrii ameninţători, de strigoii diabolici, de sângeroşii oameni-lupi, de macabrele fantome şi monstruoasele mumii?”

 Cum vi se pare selecţia noastră? Aşteptăm să aflăm şi despre alte cărţi tentante. Până atunci, vă dorim un sezon cultural plin de lectură de calitate.

Reclame

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s