Recenzie: Maybe Someday de Colleen Hoover


maybe-someday-paperback_1_fullsizeTitlu: Maybe Someday
Autor: Colleen Hoover
Editura: Atria Books
Categoria: Literatura contemporană, Literatură universală, Drama, Romance, Poveste de dragoste
Disponibilă pentru comandă la:  ElefantOkianBooks Express

citeste-cartea

Cred că, deja, toată lumea știe ca Colleen Hoover, este autoarea mea preferata. Are un mod deosebit de a scrie cărți prin care reușeste să trezească în cititori sentimente profunde, de la începutul lecturii până la final.

Maybe someday este o carte care am citit-o pentru prima dată în 2015 și am recitit-o zilele acestea deoarece nu am apucat încă să îi scriu o recenzie. Mi-a facut plăcere să o recitesc. Mi-am adus aminte de ce mi-a plăcut așa mult. Este scisă într-un mod divin, o poezie pură de sentimente și pasiuni reprimate, o sinfonie a vinovăției și a dreptății.

Nu îmi plac foarte mult triunghiurile amoroase dar, de obicei, când întalnesc unul știu exact ce cuplu prefer, în schimb aici m-am îndrăgostit de toate trei personajele. Nu am crezut niciodată că cineva poate iubi două persoane în același timp și poate să fie atât de consumat de sentimente.

Să vă prezint rapid și cele trei persoane la care m-am referit. Sydney este un personaj zdruncinat de propria realitate, după ce a aflat într-un mod brutal că prietenul ei o înșeală cu cea mai bună prietenă a ei, ajunge să locuiască în apartamentul unui vecin, despre care nu știe decât că face muzică pură, deoarece îl asculta în fiecare seară pe balcon. Ridge este personajul pe care ajungi să îl iubești cu toată ființa. Pentru ca nu aude, el reușește să creeze muzica într-un mod intens la care nu te-ai gândit niciodată. Maggie este iubita lui Ridge. Este o ființă deosebită pe care toate personajele din carte o iubesc, până și Sydney. Loialitatea lui Ridge față de ea este incredibilă.

Sentimentele de dragoste dintre Ridge și Sydney iau naștere în mod accidental. Ei hotărăsc să scrie cântece împreună pentru formația lui Ridge. Sufletele lor se caută reciproc, se înțeleg reciproc, sunt atrase unul față de celălalt în moduri neînțelese și nu are nimic de a face cu simpla atracție sexuală. În ciuda tuturor sentimentelor, ei se chinuie să rămână corecți față de Maggie.

Maybe somday este o carte deosebită, deoarece are puterea de a te face să experimentezi totul la un nivel foarte înalt. La fel ca și Ridge, tu nu auzi muzica pe care el o creează,  dar autoarea descrie atât de bine modul în care el reușește să facă acest lucru încât reușești să simți fiecare coardă de chitară pe care el o atinge.

Apreciez foarte mult efortul autoarei de a colabora cu un muzician pentru a face o coloană sonoră pentru acastă carte. Acest lucru le da personajelor și mai multă viață, devin mult mai reale pentru noi, iar anumite momente devin mai credibile și mai intense.

O mare parte din această carte se rezumă la a simți totul în vibrații, inclusiv personajele își exprima dragostea prin batăile inimii, nu prin prea multe cuvinte, ceea ce crează o imagine de ansamblu magică, emoționantă, intensă. Este imposibil să nu îți placă această pveste.

Deși cartea se axează pe ideea de iubire, pe modul complicat în care dragostea se instalează între două persoane, avem parte și de alte lucruri care fac această carte și mai placută. Personajele secundare vin cu un strop de umor. Nu ai cum să nu îl îndragești pe Warren și farsele pe care el și Sydney și le fac. Imaturitatea lui este foarte simpatică, iar Bridgette, deși foarte puțin prezentă, reușește să fie o piesă foarte importantă a poveștii.

Totul la această carte este minunant. Nu poți să îi găsești minusuri. Sper din suflet să fie publicată și în România și să vă bucurați cât mai mulți cititori de ea.

Descoperă mai multe cărți scrise de Colleen Hoover!

COMANDA CARTE

Reclame

2 răspunsuri la „Recenzie: Maybe Someday de Colleen Hoover

  1. Pingback: Cutia cu citate (17) – Maybe not de Colleen Hoover | Cărți nemuritoare·

  2. Pingback: Recenzie: Maybe Not de Colleen Hoover | Cărți nemuritoare·

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s