Dezvoltarea intelectuală şi rezolvarea problemelor din viaţa ta


Dezvoltarea intelectuală joacă un rol important pentru fiecare om în parte. De nivelul nostru intelectual depinde traiul zilnic, relaţiile pe care le avem cu ceilalţi, viaţa profesională, succesul, atingerea obiectivelor pe care ni le stabilim pe parcursul vieţii.

Ne lovim adesea de probleme şi încercăm să le dăm de cap cum ne pricepem mai bine. Nu a zis nimeni că viaţa e mereu roz, nu-i aşa? Cu toate acestea, uneori, problemele noastre se transformă în obstacole peste care trecem cu greu sau care ne induc o stare de plafonare. Pur şi simplu soluţia întârzie să apară oricâte analize am face pe problema respectivă. Te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă lucrul acesta? Nu există problemă fără rezolvare. O ştiu şi eu, o ştii şi tu. Şi atunci ce nu merge? De ce unele dificultăţi cresc în loc să se diminueze? Răspunsul stă în propria dezvoltare intelectuală.

rs7808_thinkstockphotos-501912142-lowPoate că ţi se pare puţin cam ciudat şi te gândeşti că dezvoltarea intelectuală nu are de-a face cu ratele tale de la bancă, cu necesităţile zilnice, cu atitudinea altora faţă de tine, cu lipsa timpului şi aşa mai departe. Şi totuşi există o strânsă legătură între intelect şi orice problemă ai avea în acest moment. Antrenarea zilnică a creierului favorizează o gândire mai rapidă, o mai mare logică şi luciditate, o schimbare benefică în comportamentul tău care duce către o identificare rapidă a soluţiilor pentru orice tip de problemă.

O persoană cu un nivel intelectual ridicat se va axa întotdeauna pe rezolvarea şi nu pe amplificarea disfuncţionalităţilor din viaţa sa. Dezvoltarea intelectuală te va ajuta să faci faţă multiplelor provocări zilnice şi să obţii întotdeauna rezultate mulţumitoare.

Cum te dezvolţi intelectual?

Aici ai o mulţime de variante. Poţi opta pentru învăţare şi/sau activităţi asistate (cursuri, şedinţe, ateliere, training -uri), poţi alege să studiezi un domeniu nou, poţi alege să te dezvolţi intelectual împreună cu familia sau prietenii prin diverse jocuri de societate inteligente, poţi citi, te poţi documenta asupra exerciţiilor de dezvoltare intelectuală.

Nu e deloc greu să îţi faci un obicei din propria ta dezvoltare. Iar în acest sens îţi recomand să începi prin a aloca 10 minute zilnic acestui obiectiv. Un site pe care eu l-am găsit interesant pentru dezvoltare intelectuală este kroberto.com – care oferă o gamă variată de informaţii din numeroase domenii. Sunt abordate topic-uri pentru toate gusturile, iar autorul Roberto Kuzmanovic încurajează oamenii să îşi dezvolte inteligenţa, în acest scop, oferind multe bonusuri şi surprize cititorilor site-ului său. Mai mult, articolele şi produsele sale sunt concepute în ideea de a ajuta oamenii să se dezvolte intelectual într-o manieră cât mai lejeră.

De ce mi s-a părut interesant şi de ce îl recomand? Pentru că este printre puţinele site-uri care oferă într-adevăr calitate şi care îşi respectă cititorii prin conţinut şi produse cu adevărat utile.

Să nu uităm de cărţi!

Nu degeaba ni se spune din copilărie să citim. Cărţile ne ajută să ne dezvoltăm intelectual şi în plus ne aduc relaxare şi deconectare. Contează însă şi ceea ce citim. Din păcate, calitatea literaturii din zilele lasă de dorit, editurile uitând să aloce importanţă corecturii, iar autorii omiţând uneori profunzimea construcţiei literare. De aceea vă recomand să faceţi o selecţie a cărţilor atunci când doriţi calitate. 

Decizia de dezvoltare intelectuală aparţine fiecăruia în parte, dar primul pas e întotdeauna cel mai dificil. Partea bună este că nu trebuie să te lansezi în tot soiul de activităţi extenuante, ci doar să găseşti modalităţi simple de a-ţi provoca mintea să gândească. Cele 10 minute zilnice în care asimilezi noi cunoştinţe, citeşti ceva interesant sau îţi schimbi o rutină pot face diferenţa atunci când e vorba să identifici rapid o soluţie pentru o problemă presantă.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s