O serie fantasy absolut genială


girl-2228899_960_720Există cărţi pe care îţi pare rău că le-ai deschis aşa cum sunt şi cărţi geniale pe care le vei ţine minte toată viaţa şi le vei recomanda cu căldură mai departe. Personal, mi s-a întâmplat să dau peste toate tipurile de cărţi, iar astăzi voi da ca exemplu o serie fantasy care m-a impresionat în mod plăcut şi căreia trebuie să îi recunosc impactul major asupra publicului, dar şi talentul covârşitor al autorului de a ţese o poveste cu adevărat specială.

Seria Cântec de gheaţă şi foc a lui George Martin este cu siguranţă una dintre cele mai adulate serii fantasy. Pe lângă cărţile absolut fascinante, există şi serialul urmărit cu sufletul la gură de milioane de fani din întreaga lume. Trebuie să recunoaştem însă că vorbim despre nişte cărţi complexe cu o acţiune care se desfăşoară pe multiple planuri şi cu personaje numeroase, fiecare cu un rol deosebit de important. Lumea creată de Martin este una în care supranaturalul este inserat cu abilitatea unui maestru în aşa fel încât acesta să devină parte integrantă a vieţii normale şi să fie acceptat ca atare. Protagoniştii lui sunt majoritatea caractere tari, poate de aceea nu se sfieşte să îi ucidă în cele mai crunte moduri.

Pentru mai multe serii fantasy geniale click aici.

În jurul acestei serii fantasy despre care putem afirma că este una genială s-a creat o întreagă afacere (ca şi la Harry Potter dacă ne amintim) şi astfel se face că găsim spre comercializare o gamă extrem de variată de produse (căni personalizate, ediţii limitate de cărţi, pixuri, tablouri, tricouri, genţi şi lista este una lungă). Tot pe baza acestei serii fenomen se fac tot felul de speculaţii privind finalul – apropo de final, am citit recent părerile unor cititori care preconizau că Sansa va deveni regina celor şapte regate, iar alţii, din contră, îl văd pe John Snow stăpânitorul lumii, după ce, urmând destinul Prinţului Luminii, o va ucide pe Daenerys. O mulţime de păreri, care mai de care mai subiective sau bazându-se pe întâmplări şi imaginaţie, sunt scrise şi împărtăşite de fanii seriei care aşteaptă nerăbdători ultimul volum. Din păcate, autorul a anunţat că aşteptarea se va prelungi şi anul acesta.

sunset-3084651_960_720Faptul că firele narative sunt atât de numeroase ar putea reprezenta un impediment în lecturarea seriei Cântec de gheaţă şi foc, dar încă din primul volum, autorul reuşeşte să capteze atenţia, să activeze curiozitatea şi să ia cititorul într-o călătorie unică, în care jocurile de putere, intrigile, bătăliile sângeroase şi supranaturalul se împletesc armonios cu romantismul sau scenele erotice. Poate la început şocul va fi unul major atunci când protagoniştii vor cădea brusc şi neaşteptat seceraţi de moartea condusă implacabil de condeiul scriitorului, dar mai apoi, suspansul şi imprevizibilul vor deveni punctele forte ale seriei şi le veţi adora.

Tot în această serie, autorul se va folosi de cunoştinţele sale de istorie şi mitologie pe care le va reinventa într-un mod original. Volumele sunt senzaţionale şi putem înţelege cu uşurinţă de ce Martin a reuşit să câştige sume colosale din vânzarea lor.

 

Lasa un comentariu