Recenzie: Vocea lui Archer de Mia Sheridan


vocea-lui-archer_1_fullsizeTitlu: Vocea lui Archer
Autor: Mia Sheridan
Editura: Epica
Categoria: Literatura contemporană, Literatură universală, Drama, Romance, Poveste de dragoste
Disponibilă pentru comandă la:  ElefantLibrisCartepediaCarturesti 

citeste-cartea

Mia Sheridan are capacitatea de a contura o idee foarte bine, astfel încat să dea viață unui roman care să se încadreze printre cele mai bune, printre cele mai căutate. Personajele ei sunt bine definite, încât absorbim fiecare cuvânt despre ele. Cu fiecare moment cu care reușim să le cunoaștem mai bine, ni le întipărim în minte și în final reușin să le încadrăm în rândul personajelor noastre preferate.

Prin Archer, Mia Sheridan ne oferă imaginea unui erou torturat, un personaj care s-a închis într-o carapace de tăcere și de evitare a oamenilor din jur. Sub imaginea unei persoane neîngrijite, dure, nebune, el reușeste să țină oamenii la distanță de el și este tot ce are nevoie. O singură persoană, totuși nu se poate ține departe de el. Bree, a venit în oraș pentru a lua o pauză de la viața ei, de la lucrurile care o bântuiau și îi dădeau coșmaruri. Ea este intrigată de personajul acesta misterios ce îl întalnește la supermarket, care o ignoră și care nu vrea să schițeze niciun gest, niciun cuvânt.

Archer și Bree, la fel ca în poveștile vechi, sunt destinați să ajungă împreună, să se iubească, să se vindece unul pe celălalt, să gasească pacea doar în brațele celuilalt.  

Vocea lui Archer este auzită doar de Bree, iar în scurt timp aceasta reușește să îl scoată din carapacea lui, să îl aducă spre lumină și să îi dea sens vieții. Am avut atât de multe sentimente de tristețe față de Archer, copilul, care a experimentat atâta durere și care a văzut lucruri marcante, șocante, și foarte multe emoții pentru Archer, omul care s-a schimbat și s-a maturizat la un nivel atât de fundamental. Sunt încântată de capacitatea autoarei, Mia Sheridan, de a aduce la viață acest personaj complex, care prezintă atât de mulă inocență, integritate, gentilitate, forță interioară și binențeles atracția sexuala a unui zeu grec, permițându-i totodată să fie autentic, fragil și chinuit.

Această carte are totul, are romanță, are dramă are și un pic de suspans, are personaje secundare foarte placute iar umorul este neașteptat și îndrăgit. Povestea este atât de bine conturată și atât de bine scrisă că nici nu îți dai seama când ai ajuns la final.

Este prima carte pe care o citesc de la Mia Sheridan și vreau să spun că este o carte plină de frumusețe și simplitate, o carte în care cele mai mărunte lucruri din viață îți pot lăsa o impresie plăcută de durată, și pentru că mi-a plăcut atât de mult, deja m-am uitat prin lista ei de cărți  publicate și am pus ochii pe Leo, următoarea carte care cred că o să o citesc de la ea. Am impresia că toate cărțile ei au un personaj masculin, cu o poveste care îți topește inima, în prim plan.

Recomand această carte. Este o lectură plăcută.

COMANDA CARTE

2 răspunsuri la „Recenzie: Vocea lui Archer de Mia Sheridan

    • Este o carete superba. Eu mi-am comandat-o la sfarsitul anului trecut. Am profitat si eu de cateva reduceri si nu am stiut ce sa imi iau de la Epica deoarece au foarte mult ecarti noi. M-am limitat doar la aceasta si pot sa spun ca am facut o alegere buna.

Lasa un comentariu