Onix (Lux, #2) de JENNIFER L. ARMENTROUT – Recenzie


Onix de Jennifer L. Armentrout

Titlu: Onix
Seria: Lux
Volumul: 2
Autor:  Jennifer L. Armentrout 
Editura: Leda
Disponibilă la: Leda, Libris, Elefant, Diverta

Tags: Literatura universala, fictiune, fantasyrecenzie,rezumat, carte, recomandare carte,recomandare carti,Adolescenti, Fictiune pentru adolescenti, extraterestri, YA

Dacă am spus că mi-a plăcut foarte mult Obsidian și că am devorat fiecare pagină, bucurându-mă de noile personaje din lumea fantasticului și a ficțiunii din biblioteca mea, Onix, prinde amploare, din punctul de vedere al acțiunii și al scenelor romantice și depășește cu mult primul volum, fiind o carte mai captivantă, mai intensă, mai energică.

Onix continuă exact de unde se termină Obsidian. Katy se trezește prinsă în propria luptă. Oricât se chinuie să stea departe de Daemon, și oricât de mult își impune un anumit comportament față de el, există o formă neîntreruptă de magnetism între ei.

Daemon este în continuare plin de senzualitate, misterios, stăpân pe sine, dar de data aceasta caracterul lui de piatră se dărâmă în fața feminității, devenind mai tandru, mai drăgăstos, dornic să își arate dragostea și să elibereze o pasiune neîntâlnită, netrăită de el până în prezent. Aceasta se eliberează toată odată și vine însoțită de toată electricitatea caracterului. Ceea ce m-a impresionat foarte mult, este modul lui Katy de a-i ține piept, de a-i face față. Indiferent de cât de mult se pierde în farmecul lui, reușește să se controleze și să gândească pentru ea. Este un lucru pe care eu îl apreciez foarte mult la un autor sau la o autoare. Faptul că încadrează un personaj feminine undeva la mijloc, un personaj care nu neagă complet farmecul unui bărbat, dar nici nu se pierde în el.

Față de Obsidian, în acest volum, acțiunea se intensifică. Katy se lupă cu noile ei puteri, pe care le-a dobândit în timp ce Daemon a creat o conexiune între ei, încercând să o salveze. Și ca să fie cartea și mai captivantă, apare în oraș un nou băiat care, deși pare fără secrete la început, acesta devine din ce în ce mai misterios cu trecerea timpului, sau mai bine zis, cu înaintarea în lectură.
Desigur, între cei trei, nu putea să lipsească faimosul triunghi amoros, lucru ce piperează un pic cartea, prin câteva tangențe fără prelată, între Daemon și noul personaj, și anume, Blake.

Onix este un bol de emoții, amestecate perfect. Armentrout m-a luat prin surprindere cu această evoluție a întâmplărilor, a acțiunii și a personajelor. Nu există răspunsuri mici pentru provocările cu care se confruntă protagoniștii, și dacă luăm în considerare mitologia pe care autoarea a dezvoltat-o, putem să tragem anumite concluzii cu privire la planurile pe care le are pentru aceasta serie.

Seria Lux, mi-a adus în casă personaje noi și frumoase, m-a umplut de emoții și a reușit să mă facă să citesc primele două volume cu o lăcomie formidabilă. A reușit să me deconecteze de la tot ce e în jurul meu. A fost o lectură captivantă, ușor de citit, misterul și suspansul fiind elemente cheie ce se aștern printre pagini.

Multumesc Editurii Leda si Grupului Editorial Corint pentru aceasta carte.

Editura Leda

3 răspunsuri la „Onix (Lux, #2) de JENNIFER L. ARMENTROUT – Recenzie

  1. Pingback: In pregatire: ORIGIN, vol.4 din seria LUX de Jennifer L. Armentrout | Cărți nemuritoare·

  2. Din pacate, am citit doar prima parte din serie. Dar recenzia ta m-a facut sa-mi doresc sa o citesc si pe a doua cat mai repede 🙂
    O zi frumoasa !

  3. Deci nu-mi vine sa cred ca seria a ajuns deja la publicarea celui de-al treilea volum,Opel,si eu nici nu m-am apucat inca de ea.Toata lumea o lauda si ma bucur ca si tie ti-a placut mai mult al doilea volum,decat primul,Alexa!Sa sperăm ca al treilea va fi si mai reusit! 🙂
    Frumoasa recenzie si sper sa am ocazia sa citesc si eu cat mai repede seria asta!

Lasa un comentariu