„Cu tine capăt glas” de Roberto Kuzmanovic


Bibliocarti anunță apariţia volumului de poezii „Cu tine capăt glas” de Roberto Kuzmanovic.
După ce a purces la fondarea a câtorva proiecte culturale de-a lungul timpului, Roberto Kuzmanovic, activând până acum ca promoter cultural, aduce în atenția cititorilor avizați, o poezie altfel decât cea cu care ne-am obișnuit.

Despre ce este vorba? „Cu tine capăt glas” este o colecţie de poezii inedite, altfel, o combinaţie de filozofie, fantastic, mitologic şi realism prin care, poetul introduce cititorii într-o transă a lirismului, într-o lume cu măşti transparente în care alegerea de a privi în spatele cortinei îţi aparţine.

Cartea „Cu tine capăt glas” este disponibilă pentru precomandă începând cu data de 5 aprilie 2017 și se găsește la Librăria on-line Bibliocarti.com sau pe site-ul autorului KRoberto.com.

Scriitoarea Cornelia Vîju spunea despre autor „Este interesant cum un tânăr precum Roberto, la vârsta la care-i citisem primele poezii, conştientiza dilemele vieţii, care – de ce să nu recunoaştem? – ar trebui să apară mult mai târziu în viaţa noastră.”

Mi-era dor nostalgic, te exploram/ în orice ființă chiar și himerică/ Ochii năstrușnici, năluci cunoscute,/ îndoliați, față în față cu miraza spartă/ scrutând ca o garguie cocoțată pe Notre-Dame/ spre gândacii mici cât niște gămălii de ace/ striviți de ancora unei rațiuni/ ascultată ca o mezzosoprană. Din volumul de poezii „Cu tine capăt glas”, de Roberto Kuzmanovic.

Să i se fi lipit de suflet acel vis hardian de a fi „departe de lumea dezlănţuită”, sau să fi fost o stofă care nu s-a lăsat croită pe tiparul zilei de azi? Sunt întrebări care pot la fel de bine rămâne fără răspuns pentru noi ceilalţi, atâta timp cât debutantul în ale poeziei se va strădui să le afle în interiorul său. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, aflându-le, cu siguranţă ni le va aduce la cunoştinţă şi nouă, aşa cum a oferit deja câteva indicii prin primul său volum de versuri, „Cu tine capăt glas”. Răzvan Nicula.

Roberto Kuzmanovic este scriitor și publicist, prezent în diverse reviste (Arena Literară, 2017, Itaca, 2016, Contact Internațional, 2012 etc.), antologii (Conviețuiri, Ed. Betta, 2016, Scrieri alese, 2013) și publicații on-line și/sau tipărite, unde a semnat nenumărate texte de opinii, recenzii literare, comunicate de presă, știri, interviuri, schițe umoristice, poezie și proză.

« UN DEBUT EDITORIAL DE EXCEPȚIE! Azi e la debutul său editorial și asta îi pare simplu, aproape de modestie. Chiar dacă poezia sa revendică, solicită cu putere și originalitate, un verb orgolios și o metaforă scânteietoare. Am rămas pe gânduri o îndelungată vreme, înainte să scriu aceste cuvinte, studiindu-i bine manuscrisul, căutându-i capcanele, și nu doar fiindcă mica sa introducere mă avertiza, ca și pe dumneavoastră, cititori, că „Eu nu sunt scriitor, nici poet, probabil doar un mim care se scaldă într-o mare de cuvinte și le așază într-o ordine menită să ridice semne de întrebare sau mai cu seamă, pentru ca oamenii să își ridice ironic sprâncenele.” Dar în capăt am reușit să îmi dezvălui relația strânsă dintre sensibilitatea sa creatoare și urmele pe care i le-au lăsat lecturile, dar și prezența unor tehnici poetice bine însușite. » HORIA MUNTENUȘ. Pentru cei interesați să precomande acum volumul de poezii „Cu tine capăt glas” – click pe link.

Lasa un comentariu