Top 3 noutăţi literare româneşti


Lunile de primăvară ne tentează cu o serie de noutăţi literare care mai de care mai savuroase, aparţinând mai multor genuri şi satisfăcând astfel toate gusturile în materie de lectură. Ce tentaţii literare avem pe piaţa de carte în primăvara 2017? Noi am făcut un top cu cărţile româneşti must read ale sezonului. Rămâne doar să vă alegeţi în funcţie de preferinţe.

Cu tine capăt glas – Roberto Kuzmanovic

Începem cu o combinaţie de poeme, cugetări şi întrebări menite să activeze funcţia de analiză a creierului. Cititorul se vede nevoit să participe la provocarea de a descifra mesajele ascunse în versuri, de a găsi răspunsurile potrivite unor întrebări existenţiale, de a sorta reflecţiile poetului pentru a se găsi într-un final faţă în faţă cu sine însuşi. Călătoria prin timp începe încă din momentul Creaţiei şi atinge toate stările şi nestările posibile în încercarea de a obţine adevărul suprem. Va reuşi? Şi dacă da, care va fi preţul plătit pentru îndrăzneală? Cartea poate fi comandată de pe librăria Bibliocarti.com însoţită de autograful autorului şi un semn de carte unicat.

„Nu înţeleg eu multe, dar cel mai mult nu înţeleg
ce curaj am avut să-mi pun inima în palmele
tale.”

Magnetism – Lina Moacă (seria „Oameni, îngeri şi demoni” – vol 1)

Trecem la un fantasy nemuritor care reinterpretează mitul biblic al Facerii Omului şi al căderii acestuia, precum şi al îngerilor. Autoarea aduce pe pământ două fiinţe de lumină absolut superbe, ieşite însă nu din Eden, aşa cum ne aşteptăm, ci din tenebrele întunericului de sub pământ. Cum se vor adapta gemenii angelici şi cum vor relaţiona cu muritorii, rămâne să descoperiţi pe cont propriu, însoţindu-i printre pagini. Cartea poate fi achiziţionată de pe site-ul editurii Librex.

„Sute de ani de minciuni, de lumină încremenită de ceară, înconjuraţi de creaturi atât de diferite de noi, creaturi care susţinuseră că suntem parte din familia lor.”

Rebela – Corina Cîndea

În stilul caracteristic, Corina Cîndea ne tentează cu un romance seducător dar nu lipsit de suspans şi de ritm alert. Violett e obişnuită să îşi îngroape secretele în drumuri lungi, însă de data aceasta, o oprire în Chicago îi va rezerva surpriza vieţii ei. Replici spumoase, erotism fierbinte şi o poveste de dragoste absolut delicioasă construiesc o acţiune condimentată deopotrivă cu mister şi neprevăzut. Care va fi finalul? Lectura vi-l va dezvălui. Cartea poate fi cumpărată de pe site-ul Librex la un preţ special.

„Realizez că stau şi mă holbez la el câteva minute şi înghit în sec. E prima oară după mult, foarte mult timp, în care am curajul să privesc cu adevărat un bărbat.”

Ne-am „plimbat” atât pe aripi de cuvinte reunite în poeme cât şi prin fantastic şi romance. Voi pentru ce optaţi în primăvara aceasta?

Un răspuns la „Top 3 noutăţi literare româneşti

Lasa un comentariu